Cropped landscape
Gazdaság
Turisztikai ügynökség: A Red Bull Air Race jelentősen hozzájárul a magyar turizmus sikeréhez
2018-06-2311:02
Tarlós István, Budapest, Red Bull Air Race, dk, Gy. Németh Erzsébet, turizmus, Magyar Turisztikai Ügynükség
A Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai országmárkája szempontjából is jelentős hasznot hoz az országnak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel. 
A tájékoztatás szerint a versenyre kilátogató külföldi vendégek 70 százaléka kimondottan a verseny miatt érkezik Magyarországra. 
Az MTÜ hangsúlyozta: a KPMG Tanácsadó Kft. tanulmánya szerint 

a magyar államháztartás a rendezvénynek köszönhetően körülbelül 13 milliárd forint adóbevételhez jut, Magyarország GDP-jéhez mintegy 20 milliárd forinttal, a bruttó kibocsátáshoz pedig mintegy 60 milliárd forinttal járul hozzá az esemény. 
A világbajnoki futam televíziós közvetítéseit több mint 17 millió néző látja világszerte. Mivel a rendezvény Budapest szívében, annak egyik legszebb részén zajlik, a közvetítésekben látogatásra érdemes úti célként mutatják be fővárost. Az országmárka építésén túl a Red Bull Air Race versenyszéria médiaértéke eléri a 15 millió eurót - áll a közleményben. 
    
Az idén június 23-án és 24-én rendezik a műrepülő világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása.

Tarlós István helyretette az ellenzéket a Red Bull Air Race ügyében, miután a DK-s Gy. Németh Erzsébet azzal vádolta meg a fővárost, hogy szerinte méltatlanul kevés összegért adta ki a területet a multicégnek. A „durván bíráló, a főpolgármestert és a Városházát támadó, ismételt nyilatkozatokra” Tarlós István korábbi feljegyzéseket és fővárosi határozatokat idézve közölte, az SZDSZ-MSZP-s városvezetés 2004 és 2009 között díjmentesen adta meg a Red Bull Air Race megrendezéséhez a közterület-használati engedélyt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ