Cropped landscape
Vélemény
Gajdics Ottó: A V4 és a zombik
2018-06-2308:18
gajdics ottó, V4, orbán viktor, közép-európa, migránskvóta, Jean-Claude Juncker
A V4-ek, Ausztria és Olaszország már belátták ezt. Sebastian Kurz még azt a békát is segít lenyelni bárkinek, hogy el kell ismerni e gondolat megerősödésében Orbán Viktor szerepét. Nem lesz attól senki kompromisszumkészebb, ha minél magasabbról nézik le, mondta az osztrák kancellár egy interjúban. Bízzunk benne, hogy józan szavai előbb-utóbb eloszlatják a mákonyt minden Soros befolyása alá került politikai zombi fejében. Gajdics Ottó a Magyar Időkben közölt írását, teljes terjedelmében közöljük. 
Miután ezredjére is eltemette, eljelentéktelenítette és nem létezőnek minősítette az egykori szabad demokrata szellemiséget hűen őrző ellenzéki propagandasajtó a visegrádi országok együttműködését, a V4-ek minapi találkozóját soha nem tapasztalt figyelem övezte. 
 
Köszönhető ez annak, hogy a közép-európai térség növekszik az unión belül a leggyorsabban, és a most véget ért magyar elnökség alatt valóban motorjává vált az egész kontinensen beindult fejlődésnek. 
 
Ráadásul Orbán Viktor víziói Közép-Európáról olyan konkrét energiapolitikai és infrastrukturális elképzelésekben öltöttek testet, mint a Budapest–Varsó autópálya terve vagy a tagországok gáz- és villamos hálózatainak észak–déli összekötése. Ezek megvalósulása valóban az öreg kontinens legfejlettebb régiójává teheti Közép-Európát. 
 
De nem tévedünk nagyot, ha arra gondolunk, ennél is többet nyom a latban az egységes elutasító álláspont a migránskvótákkal szemben, és az a következetes kiállás az unió külső határainak megvédése érdekében, amihez mára Ausztria és Olaszország is csatlakozott. Ennek ugyanis nagyon nem örülnek tőlünk nyugatabbra. 
 
Ahogy Orbán Viktor fogalmazott pénteki rádióinterjújában, zavar van az erőben. Ennek köszönhető, hogy Juncker minicsúcsra hívja össze a tagállamok miniszterelnökeinek egy részét, amihez azon szerződések értelmében, amelyek fölött éppen az általa vezetett bizottságnak kellene őrködnie, egyáltalán nincs joga. 
 
De ez állhat annak a csúcsra járatott támadássorozatnak is a hátterében, amellyel a valóságtól teljesen elrugaszkodott módon, nyilvánvaló hazugságoktól, torzításoktól sem visszariadva le akarják járatni hazánkat az unió különféle szervezetei, sőt el akarják venni szavazati jogunkat, nem utolsósorban megkurtítanák a nekünk járó pénzkeretet. 
 
Mindezt azért, mert nem engedünk többet szuverenitásunkból, nem akarunk bevándorlóországgá válni és nem tartjuk közös európai megoldásnak az erősek diktátumát. 
 
Ha például a Velencei Bizottság felszólításán elmerengünk kicsit, amiben a Stop, Soros! hatályon kívül helyezését szorgalmazzák, mindent megértünk abból, miért jár ennyire egy srófra az agya a globalista nemzetelleneseknek szerte Európában. Az Európa Tanács alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete mindenekelőtt elismerte, hogy több más európai államban is bűncselekménynek számít, ha valaki anyagi haszonszerzés céljából segíti az illegálisan érkező bevándorlók belépését, szállítását vagy tartózkodását. 
 
De a Stop, Soros!-sal az a baj, hogy bűnnek tekinti azt is, ha a spekuláns által pénzelt szervezetek szóróanyagon világosítják fel a jövevényeket, miként érdemes megszegni Magyarország törvényeit a hatékony belépés és tartózkodás érdekében. Ebben a nyakatekert jogi csűrés-csavarásban benne rejlik a nyugati világ egész – velejéig romlott, ordas hazugságokon alapuló – migránspolitikája. Az, ahogy humanitárius akciónak, szolidaritásnak próbálja beállítani a szimpla anyagi haszonszerzés céljából szervezett embercsempészetet. 
 
Húzzuk alá: a külső határok megvédése az első és elengedhetetlen lépés a sokat hangoztatott közös európai megoldás felé. E nélkül teljesen értelmetlen bármin morfondírozni, ez után viszont minden problémát érdemben tudnak megvitatni a tagállamok. 
 
A V4-ek, Ausztria és Olaszország már belátták ezt. Sebastian Kurz még azt a békát is segít lenyelni bárkinek, hogy el kell ismerni e gondolat megerősödésében Orbán Viktor szerepét. Nem lesz attól senki kompromisszumkészebb, ha minél magasabbról nézik le, mondta az osztrák kancellár egy interjúban. Bízzunk benne, hogy józan szavai előbb-utóbb eloszlatják a mákonyt minden Soros befolyása alá került politikai zombi fejében.

Gajdics Ottó - Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ