Cover
Belföld
Rubi Gergely: A Jobbik hazudott a választóinak
2018-06-2220:02
Elköltötte a támogatók pénzét a Jobbik? Csődközeli állapotban a párt, de közben furcsa kifizetések is vannak. Novák Előd, volt képviselő is élesen bírálta a Jobbikot, annak kétes pénzügyei végett. Gyöngyösi Márton eközben megígérte, visszafizetik azokat a támogatásokat, amiket a párt az ÁSZ bírság kifizetésére kapott. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Rubi Gergely, volt jobbikos képviselő beszélt a részletekről.
A politikus megerősítette: az elmúlt hetekben büntető feljelentést tett a Jobbik ellen, ennek előzménye a párt által az ÁSZ bírság kifizetésére kért támogatói adományok eltüntetése volt. Szerinte ez a pénz különböző párton belüli kifizetésekre lett fordítva.
Ez véleményem szerint a csalás BTK paragrafusát kimeríti. Ezt a pénzt elköltötték, akkor viszont felmerül a sikkasztás gyanúja
- fogalmazott. Hozzátette: szerinte a párt jelenleg rendkívül alacsony költségvetésből gazdálkodik, hiszen mindent feltettek arra, hogy megnyerik a választást.
Szerinte a párt hazudott a választóinak, ezért pedig megfogják kapni a megérdemelt büntetésüket.
A Jobbikban zajló kilépéshullámról azt mondta: a párt komoly veszteségeket szenvedett el, sokan a kilépők közül már csak becsületből csinálták végig a választási kampányt. Szerinte a "magafajtákat" az elmúlt öt évben módszeresen levadászták, eltávolították a pártból, mindezt aljas, mondvacsinált okokkal.

A volt jobbikos politikus elmondta: már két éve szerveződik egy új politikai erő, ennek pedig Gaudi Nagy Tamás fogja adni a politikai arculatát.
Nekünk a legfontosabb az, hogy a magunkfajtákat körénk gyűjtsük, ezzel megpróbálunk egy új politikai irányzatot vinni, és visszavenni azt a jobboldalt, amit majdnem mi uraltunk eddig
- mondta ezzel kapcsolatban.
Az a radikális celebkedés amit Vona Gábor művelt az elmúlt években, elvette sokak kedvét hogy még a politikával foglalkozzon
-reagált a Jobbikot az elmúlt években jellemző politikára.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ