Cover
Belföld
Kollár Tímea: Egy pártnak hitelesnek, vállalhatónak és nemzeti keresztény értékelvűnek kell lennie
2018-06-2219:23
A jobbik Nógrád megyei alapszervezetében már alig maradtak képviselők és most a hevesi és a Pest megyei szervezetek is a szakadás szélén állnak. Pest megyében egy napon belül öt Jobbik-alapszervezet jelentette be megszűnését. A Pest megyei elnök, Kollár Tímea kilép a pártból, de hasonlóan döntött egy érdi és egy tatabányai képviselő is. Toroczkai László kizárását és Dúró Dóra távozását követően valóságos kilépéscunami indult meg a Jobbikban. A napokban például az egri szervezet korábbi vezetője döntött úgy, hogy július elsejével otthagyja a pártot. A Napi aktuálisban Kollár Tímea, a Jobbik volt Pest megyei elnöke beszélt a részletekről.
A politikus elmondta: azon volt jobbikos képviselők, akik a kilépés mellett döntöttek, nem bomlasztás céljából, hanem saját önálló akaratukból döntöttek tagságuk megszüntetéséről.

Borzalmasnak tartom, ha valaki a volt bajtársaival kapcsolatban arra a véleményre jut, hogy azért hagyja abba egy pártban a munkáját mert bárki azt mondta neki. Ez nem így van. Azért lépnek ki mert nem elégedettek
- reagált a Jobbikban zajló kilépéshullámra.

Gyöngyösi Márton szavaira  -miszerint nagyjából száz főre tehető a Jobbikból kilépők száma- úgy reagált: ő személyesen sokkal több távozóról tud.

Hozzátette: a kilépő politikusok többsége már az előző két választási kampányban is a párt munkáját segítették.

Tehát nem igaz, hogy olyan emberek mennek el, akik nem tettek ezért a pártért, a választásokért
- mondta ezzel kapcsolatban.

Kollár Tímea kiemelte: felesleges számháború arról beszélni, hogy hányan léptek be és hányan távoztak a Jobbikból, mert ez méltatlan bánásmód azokkal szemben, akik munkájukkal éveken át segítették a pártot.

Akiknek a munkájára büszkék voltunk, és akiknek meg kellett volna köszönni, hogy akár másfél évtizeden keresztül segítették a pártot, ott ne menjünk bele egy ilyen számháborúba
- fogalmazott. Hozzátette: aki szeretne csatlakozzon a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, mi sokan úgy döntöttünk hogy máshogy képzeljük el az életünket.

A volt képviselőnő kilépésének okairól így vélekedett: 

A vezetőség elszakadt a pártnak egy részétől, nem vették annyira figyelembe, illetve olyan módszerek és stratégiák voltak amivel mi nem tudtunk egyetérteni.
Hozzátette: véleménye szerint egy pártnak hitelesnek, vállalhatónak és nemzeti keresztény értékelvűnek kell lennie.
A politikus elmondta: nem száll ki a politikából, mert olyan mozgalom születik amihez érdemes a munkáját adnia.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ