Cropped landscape
Gazdaság
Nagy István: A környezetvédelmi problémákat közösen kell megoldani
2018-06-2115:13
A környezetvédelmi kérdések, problémák mindig globális jellegűek, határon átívelők, ezért a megoldásnak is mindig közösnek kell lennie - mondta Nagy István agrárminiszter, a visegrádi négyek környezetvédelmi találkozóján.
Kifejtette:

Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel kiváló ökológiai adottságokkal rendelkezik, ezeket az adottságokat azonban nem kihasználni kell, hanem felelősségteljesen bánni velük.
Bízom benne, hogy a többi országgal együttesen, közös célunk lehet a fenntartható fejlődés elveinek követése, a biodiverzitást veszélyeztető és a klímaváltozást kiváltó tényezők kiküszöbölése, hiszen ezek nemcsak a mi életminőségünket, hanem a következő generációk létfeltételeit is meghatározzák
- mondta Nagy István.

Kitért arra is, hogy a környezeti folyamatok társadalmi-gazdasági összefüggéseit és hatásait megismerve, a környezetügy kiemelt stratégiai kérdéssé vált. A magyar környezetpolitika kiemelt célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése, valamint fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe, továbbá érvényre jusson az alaptörvényben megfogalmazott egészséges környezethez való jog - jegyezte meg a miniszter.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ