Cropped landscape
Gazdaság
Háttérkép: A világ még sohasem volt így eladósodva
2018-06-2119:11
Változások történtek a nemzetközi pénzügyi porondon – mondta Boros Imre közgazdász az ECHO TV Háttérkép című műsorában. Bayer Zsolt hozzátette: az egész régióban hasonló a kilengés az eurohoz képest, amely mögött az amerikai gazdaság és a jegybank áll. A műsorvezető kiemelte: Magyarországon az veszít a gyenge forinttal, aki most veszi meg a kiutazáshoz szükséges eurokat.
Szabadságharcot vívunk a globális pénzhatalmi rendszer ellen – mondta Bogár László közgazdász. Kifejtette:
Teljesen mindegy, hogy mit mond az ellenzéki sajtó. Ezt nem tudjuk befolyásolni. Nem magyar ügyről van szó, ugyan úgy, mint az olajárak esetében sem.
Árfolyam kilengések az euroval szemben / 2018 május 20 - június 17 között
Hozzátette: bármilyen meglepő, a magyar kormány nem képes befolyásolni a globális olajárakat. A globális pénzhatalmi rendszer olyan feltételeket hozott létre, ami azt eredményezi, hogy minden pénz Amerikába áramlik – emelte ki a közgazdász.

Az egyetlen stabil pont a világon az amerikai birodalom, ennek következtében, ha a világ megneszeli, hogy az amerikai birodalom bajban van, akkor inkább a világ tesz meg mindent annak érdekében, hogy megsegítse – jelentette ki Bogár László. Hozzátette: ennek vagyunk most a tanúi. Onnan szívják el a pénzt, ahonnan a legkönnyebb, ami ez a térség – fűzte hozzá.

A világ összadósságának egyharmada majdnem Amerikára esik

240 ezer milliárd a világ összadóssága, melyből 70 ezer milliárd az USA adóssága – emelte ki Bayer Zsolt. Bogár László hozzátette: minden pénz oda áramlik, hogy megfinanszírozza ezt az adósságot.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ