Cover
Gazdaság
Izer Norbert: Egyre többen legalizálnák a jövedelmüket
2018-06-2019:37
cafeteria, szép-kártya, Izer Norbert
A cafeteria egyszerűsítésének célja, hogy a béren kívüli juttatásokat bérként fizessék ki a munkáltatók a munkavállalóknak - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában. A kedden a parlament elé benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint egyedül a SZÉP-kártya lenne kedvező adózású cafeteria-elem.
Izer Norbert elmondta: a munkavállalók többsége készpénz formájában szereti megkapni a cafetériát. Hozzátette: az utalványokról több negatív visszajelzést kaptak, amiért azok lejárathoz kötöttek, korlátozottan felhasználhatók.
Kiemelte: jól látható hogy egyre több magánszemély szeretné legalizálni a jövedelmét, hiszen ebből adóbevétel és nyugdíj keletkezik.

A munkavállalók rá fognak jönni, hogy a saját érdekük, hogy legális, bejelentett és szerződés szerinti összeget kapjanak kézhez
- mondta ezzel kapcsolatban. 

A nyugdíjasok adóterheinek eltörlésével kapcsolatban azt mondta: a kormány azonos feltételeket biztosít a nyugdíjas munkavállalóknak.

Azt gondolom, megteremtettük a lehetőséget a nyugdíjasok számára, hogy aktívabban vissza tudjanak csatlakozni a munkaerőpiacra
- fogalmazott az államtitkár.

A családi adókedvezményekkel kapcsolatban elmondta: negyvenezer forint nettó többlettel számolhatnak a kétgyeremekes családok.

A politikus kiemelte: a kormány jövőre további 2 százalékkal csökkenti a szociális hozzájárulási adót, ezt a munkavállalók béremelés formájában érezhetik meg. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ