Cropped landscape
Gazdaság
Agrárminisztérium: Magyarország megosztja mezőgazdasági tapasztalatait Ghánával
2018-06-2017:11
Magyarország évszázados mezőgazdasági hagyománnyal és szaktudással, kutatási és innovációs sikerekkel rendelkezik, tapasztalatait kész megosztani az erre nyitott afrikai országokkal, így Ghánával - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Kennedy Osei, ghánai mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettessel szerdán folytatott egyeztetésen.
A szaktárca közleménye szerint Farkas Sándor a kétoldalú tanácskozáson hangsúlyozta, hogy Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, ahol már most is vannak magyar gazdasági szereplők, akiket az agrárdiplomácia is segíti majd. Emlékeztetett a 2017 ősze óta működő ghánai-magyar mintafarm példájára, amelynek sikere után Magyarország új projekteken dolgozik, a vetőmagtermesztés mellett magyar állatfajtákat - sertést, baromfit - is meghonosítanának. 

Az ilyen mintafarmok kiváló lehetőséget biztosítanak a magyar termékek, és innovációk bemutatására, illetve a ghánai piacra való belépést segítik - tette hozzá. A két ország képviselője beszélt az Agrárminisztérium-ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közötti ösztöndíjprogramról és a magyar, illetve ghánai kutatóintézetek közötti együttműködésről is. Ezt Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója és ghánai partnerintézménye nevében annak képviselője együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg - közölte a tárca.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ