Cropped landscape
Belföld
Geert Wilders: Mérget jelentenek a nyitott határok és a kulturális relativizmus
2018-06-1517:08
Katasztrofálisnak nevezte Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője az ECHO TV-nek adott exkluzív interjúban azokat a folyamatokat, amelyek az utóbbi években Európában játszódtak le mind kulturális és ideológiai téren, mind pedig a biztonság terén. A bevándorlásellenes politikus szerint az európai vezetők többsége nem képes ellentmondani az európai uniós nyitott határok politikájának, holott – ahogy fogalmazott – „a saját országainkban megszálltak minket”. 
Geert Wilders felhívta rá a figyelmet, hogy az Európába érkezett menedékkérők millió gazdasági bevándorlók, s miattuk az eredeti lakosság és a kultúra is kicserélődik. 
Nem mindegyik, de a legtöbb vezető az Európai Unióban kulturális relativizmust hajt végre, ők nem hisznek a saját identitásukban, szerintük nem érték az, ha egy ország mondjuk keresztény, vagy éppen zsidó gyökerekből táplálkozik. Ők azt vallják, hogy minden kultúra egyenlő, sőt szerintük ezeket össze kell keverni
 – mondta a holland euroszkeptikus politikus. Geert Wilders méregnek nevezte a kulturális relativizmust, valamint a nyitott határokat, ugyanakkor pozitív példaként kiemelte a magyar kormány bevándorlás politikáját. Meglátása szerint Orbán Viktor miniszterelnök példa volt az emberek számára Olaszországban és Ausztriában is, hogy felismerjék, van másik lehetőség is a bevándorlással szemben. 

A holland Szabadságpárt vezetője kiáll amellett, hogy le kell zárni a határokat és vissza kell nyerni a nemzeti öntudatot, de mivel ez nagyon nehéz az Európai Unióban, azt javasolja, hogy országa Hollandia is hagyja el az EU-t. 
Geert Wilders felhívta rá a figyelmet, hogy a keresztény-zsidó kultúrára épülő holland társadalom jelenleg iszlamizáció alatt áll. 
Nem mondom, hogy minden muszlim rossz ember, de az iszlám és a szabadság, mint ideológiák nem férnek meg egymás mellett
– tette hozzá. 

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ