Cover
Gazdaság
ITM: a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket
2018-06-1314:27
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) létrehozása annak köszönhető, hogy a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket és innovációval ad választ a technológiai kihívásokra - mondta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár Budapesten, a társadalmi jövőképességről rendezett konferencián.
György László a globális folyamatok felismerésének jelentőségét hangsúlyozva kiemelte az új technológiák szerepét, mert ezek - mint mondta - olyan ágazatokban válthatnak ki munkahelyeket, amelyekben Magyarország különösen érintett. Hozzátette, hogy az előrejelzések szerint a tevékenységek 60 százaléka jelentős mértékben automatizálódhat, ám ez szerinte nem feltétlen a munkahelyek megszűnését, inkább átalakulását okozhatja.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a változás képességét és az emberi tényezők ismeretét a gazdasági siker kulcsának nevezte. Ismerni kell a jövő szükségleteit, a hosszú távú fogyasztói igények felmérése azonban nem hagyhatja figyelmen kívül a rendkívül sokszínű emberi viszonyokat és az emberi magatartás dinamikáját - hangsúlyozta.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ