Cover
Belföld
Angard: A magyar álláspont terjed Európában
2018-06-1321:40
Több ország is szigorú lépéseket tett a migráció megfékezésére, közben a vezető politikusok retorikája is enyhült. Jó példa erre Angela Merkel idevágó kijelentése, amely szerint Magyarország  Németországot is védi. Ezzel párhuzamosan a szocialisták itthon elnökválasztásra készülnek, eközben a Jobbikot anyagi csőd fenyegeti az ÁSZ korábbi büntetése miatt és a pártot elhagyók száma is folyamatosan növekszik. Az ezeket érintő kérdésekről ütköztették érveiket az ECHO TV Angard című műsorának vendégei: Gajdics Ottó, Mráz Ágoston Sámuel, Tóth Csaba és Böcskei Balázs, akiknek vitáját Dobos Marianne moderálta.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója már a műsor elején elismerte, hogy olyan vezetők, mint Vlagyimir Putyin, vagy Donald Trump mellett már Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor által felvetett kérdések is vitát generálnak.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője hangsúlyozta, hogy Angela Merkel német kancellár osztja az álláspontot, amely szerint hazánk már Németországot is védi a magyar-szerb határon felállított kerítésével.
A kontinenst érintő migrációs válság mellett a műsor kiemelt témája volt a magyar belpolitikai állapota is. Az MSZP közelgő tisztújításáról Böcskei Balázs elmondta, hogy amellett, hogy a teljes érdektelenség jellemzi, megfigyelhető egy erős alulinformáltság is, ugyanis az emberek nem tudják, hogy miben áll az egyes elnökjelöltek -Mesterházy Attila, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan- programja, amely a párt megújítására vonatkozik. Gajdics Ottó a műsorban felidézte a szocialista párt korábbi társadalmi beágyazottságát, párhuzamba állítva azzal, hogy ez napjainkra teljesen szertefoszlott.
A Republikon Intézet stratégiai igazgatója arról is beszélt, hogy a Jobbik körüli jelenlegi történések -ÁSZ büntetés, büntetőeljárással fenyegetés, árulással vádolás- normális esetben egy párt végét jelentik, de legalábbis ellehetetlenítik a párttagok közös platformra helyezkedését. Mráz Ágoston hasonló diagnózist állított fel: a Nézőpont Csoport ügyvezetője elmondta: a Jobbik fennállásának legnagyobb válságával néz szembe , amely a párt szimpatizánsainak számán is érzékelhető lesz. Könnyen megeshet, hogy a lakosság húsz százalékának támogatottsága a negyedére zsugorodik össze.

ECHO TV – A nemzet hangja - ANGARD
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ