Cover
Vélemény
Gajdics Ottó: Európa másnapos
2018-06-1206:13
Áll egy hajó a vízen. Nem köthet ki Olaszország kikötőiben, ezt ugyanis az új olasz belügyminiszter megtiltotta. Matteo Salvini szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az erre szakosodott civil szervezetek tengeri taxikként megkönnyítsék az illegális bevándorlók Európába jutását. Hasonló véleményre jutottak Máltán is, oda sem lehet immár számolatlanul bevinni az embercsempészektől átvett csoportokat. A spanyol kormányfő jó szocialistához méltóan befogadná ugyan a hajó utasait, ám tőle függetlenül kimondható: Európa másnapos, de legalább kezd kijózanodni - írja Gajdics Ottó a Magyar Időkben megjelent véleménycikkében.
Ennek egyik legbiztatóbb jele, hogy Angela Merkel német kancellár egyenesen úgy fogalmazott egy vasárnapi televíziós interjúban, hogy a magyar–szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi.
Kissé kótyagosan mindezek mellé tette természetesen a közös európai megoldásról szóló lózungokat is, de ebben a szövegkörnyezetben legalább van értelme az egységesített menekültügyi eljárásról, vagy az igazi határvédelmi rendőrség felállításáról szóló mondatoknak.
Mindenesetre, ha nem is megnyugtató, de mindenképpen ígéretes, hogy Európa legtekintélyesebb országának vezetője ébredezik a Soros-féle mákony okozta delíriumból.
Örömtüzeket persze korai lenne még gyújtanunk. Nehéz elfeledni, hogy ugyanez a német kancellár nemrégiben még arról hadovált, hogy falak, kerítések építése nem jelent megoldást a népvándorlás okozta válságra, gyakorlatilag meghívót küldött az ugrásra kész migránshadaknak, és adta a lovat azok alá, akik konkrétan náci módszerek alkalmazásával vádolták meg hazánkat – akkor még – egyedi bevándorláspolitikájáért.

A legundorítóbb persze az volt, amikor jó néhány deformált gondolkodású, Soros által pénzelt bevándorláspárti politikus az úgynevezett európai értékeket kérte számon azon a tagállamon, amelyik kezdetben egyedüliként védte az európai kultúrát, civilizációt a beözönlő integrálhatatlan tömegekkel szemben.
Milyen érdekes, hogy mára Orbán Viktor lett a követendő példa minden józanul gondolkodó európai számára.
Résen kell azonban lennünk, mert ebben a látszólagos egyetértésben könnyen félrevihetik az egész folyamatot a bevándorlás haszonélvezői. Ne hagyjuk figyelmen kívül az ENSZ-ben zajló törekvéseket, amelyek alapvető emberi jogként próbálják meghatározni a migrációt.

A készülő javaslat elfogadását az Európai Unió mai vezetői el akarják fogadtatni minden tagállammal. A sunyin lopakodó nemzetközi törvénykezés szándékai kiolvashatók a Soros-terv második leiratából is, ahol a spekuláns szintén a külső határok védelméről beszél, de a migráció elől bezárkózó „Európa-erődöt” nem tartja kívánatosnak. Az ellentmondás csak egy esetben oldható föl, ha minden bevándorlónak joga van oda menni, ahová éppen kedve szottyan.

Kérdés persze, hogy akkor mi a fene ellen kell védeni a külső határokat, de ezekkel az apróságokkal egy ilyen nagyívű szellemóriás nem pepecsel. Le kell tehát szögezni, hogy a tömeges bevándorlást meg kell állítani, a külső határok védelme ezt a célt szolgálja. Minden más ez után következik.
A nemzetközi vizeken veszteglő hajón nők, kísérő nélküli gyerekek is vannak. Fogy a víz, az élelem. Az álcivil Soros-szervezetek végre igazi karitatív munkába foghatnának, és gondoskodhatnának róluk.
Azok pedig remélhetőleg minél előbb elnyerik méltó büntetésüket, akik elhitették a nélkülöző szerencsétlenekkel, hogy csapot-papot hátrahagyva, minden értéküket a csempészeknek adva útra kell indulniuk, mert Európa tárt karokkal várja őket. Ez ugyanis a valódi embertelenség, ez az európai értékek, a humánum és a szolidaritás arcul köpése.
És nem mentség rá a profitéhség!

Gajdics Ottó
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ