Cropped landscape
Gazdaság
Kovács Árpád: Rendelkezésre áll a béremelésre a fedezet a költségvetésben
2018-06-1120:13
A Költségvetési Tanács tarthatónak ítéli a jövő évi költségvetésben meghatározott hiánycélt. Kovács Árpád, a KT elnöke egyetért Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentésével, miszerint masszív, és földrengésbiztos a költségvetés. Kovács Árpád az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: „vigyük magunkkal az esernyőt, hátha esni fog”. Kifejtette: nincs jele gazdasági válságnak, de nem tudjuk mi lesz a Brexit vége, nem tudjuk mi lesz a spanyol és olasz gazdasággal, és azt is ki kell mondani, hogy egy kereskedelmi háború kezd kibontakozni az EU és az USA között.
Kovács Árpád, a KT elnöke stúdiónkban kifejtette: a világkereskedelemhez kicsik vagyunk, de a magunk környezetében középhatalom méretű országnak számítunk óriási külpiaci teljesítménnyel, hiszen a többszörösét állítjuk elő annak a terméknek, amit Magyarországon felhasználunk. 

A kormány 4,1 százalékos növekedéssel számol jövőre

Rendelkezésre áll a béremelésre és a családi adókedvezményekre a fedezet a jövő évi költségvetésben - mondta Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács elnöke megerősítette: a gazdaság teljesítménye és a tartalékok biztosítják a büdzsében meghatározott növekedést.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ