Cropped landscape
Gazdaság
Puskás Imre: Egyre több a visszajelzés Magyarország erősödéséről
2018-06-0612:16
Egyre több a visszajelzés arról, hogy Magyarország erősödik, amióta hátat fordított a baloldal elhibázott gazdaságpolitikájának - mondta a Fidesz szóvivője Budapesten a közmédiának.
Puskás Imre kifejtette:

a gazdasági adatok, a friss ipari termelési számok, a Világbank elismerése - a szervezet javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését - mind azt jelzik, hogy a magyar gazdasági modell működik, az ország tartós növekedési pályára állt, és joggal feltételezhető, hogy azon is marad.
A legfrissebb adatok szerint az ipari termelés egy év alatt 7,8 százalékkal nőtt, a gazdasági növekedés pedig 4 százalék feletti - ismertette, hangsúlyozva: a kormány gazdaság- és adópolitikája egyre inkább beérik.

A 2019-es költségvetésnek is az az egyik legfontosabb feladata - folytatta -, hogy tovább ösztönözze a gazdaságfejlesztést. A kormány jelentős, 4000 milliárd forintnyi beruházással számol jövőre - tette hozzá a Fidesz szóvivője.

Puskás Imre kiemelte azt is, hogy az építőipar negyedévről negyedévre kiugró teljesítményt nyújt, aminek számos összetevője van, köztük a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok.

Megjegyezte továbbá: a gazdasági bővülés együtt jár a bérek jelentős emelkedésével. Azt is mondta, hogy a befektetők is bíznak a magyar gazdaság és politikai rendszer stabilitásában, az ország biztonságában.
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ