Cropped landscape
Gazdaság
Brain Bar konferencia – bukásra van ítélve az Európai Unió?
2018-06-0307:01
Nemzetközileg is elismerik a magyar modell érdemeit, és egyre többen szorgalmazzák annak bevezetését – jelentette ki György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a budapesti Brain Bar konferencián. A Corvinus Egyetemen rendezett konferencia vendége volt George Friedman amerikai külpolitikai szakértő is, aki szerint az Európai Unió össze fog omlani.

A technológiai fejlődésről és a világgazdaság jövőjéről rendeztek konferenciát a Corvinus Egyetemen. A Brain Bar konferencián az úgynevezett magyar modellről is vitáztak. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár szerint ennek lényege az, hogy éves szinten mintegy 4 milliárd dollárt irányít át a globalizáció nyerteseitől, annak vesztesei felé. Ezt a modellt a politikus szerint mind többen elismerik világszerte. 

A konfliktuskerüléssel is magyarázza az Európai Unió közelgő szétesését George Friedman. Az amerikai geopolitikai gondolkodó jövőre vonatkozó előrejelzéseit világszerte komolyan veszik. 
 
A magyar származású amerikai szakértő szerint az Európai Unió a gazdasági, szociális és politikai különbségek miatt fog megbukni. A fordulópontot - szerinte - a Brüsszellel szemben álló olasz kormány megalakulása jelenti. 

Különösen az olaszok jelentenek törést. Ők ugyanis azt mondják: az Unió csak egy számomra előnytelen szerződés, ezért azt újra kell tárgyalni. Nem csoda, hogy a brüsszeli bürokrácia azt kezdi üvölteni erre, hogy minden efféle törekvés a fasizmus felemelkedését jelenti
- közölte George Friedman, aki szerint Magyarország és térsége magasan képzett és kreatív munkaerővel rendelkezik, ami a világ egyik legversenyképesebb régiójává teszi. Hozzátette: az a fontos, hogy a vállalkozókra vonatkozó szabályozást átalakítsuk, és ebből a szempontból Magyarországnak nem annyira az európai, inkább az amerikai modell a követendő. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ