Cropped landscape
Gazdaság
Ásványvizes üzletet vett a magyar olajvállalat
2018-06-0309:37
A Mol Nyrt. megvásárolta a Fonte Viva Kft. magyarországi ásványvíz-palackozó céget – jelentette be az olajipari társaság. A május 31-én lezárult tranz­akció során a Mol az alapítóktól vásárolta meg a céget.
A társaság közölte: a lépés illeszkedik a Mol 2030 stratégiájába, amely szerint a vállalatcsoport a hagyományos olajipari tevékenységi körét bővítve új üzletágak és fogyasztói szolgáltatások felé nyit. A lépést indokolttá teszi az, hogy a Mol nagyobb hangsúlyt helyez a benzinkútjai melletti kávézókban az élelmiszerek értékesítésére, és észszerű, ha az ellátási lánc minél több pontját a sajátjának tudhatja.
 
A Mol célja – a közlemény szerint – a Fonte Viva további növekedésének elősegítése. A vételárat üzleti titokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra – tette hozzá a távirati iroda.
 
A 2002-ben alapított Fonte Viva Kft. a magyarországi ásványvízpiacot látja el a somogyvári kutakból nyert szénsavas és szénsavmentes ásványvizekkel. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2017-es lezárt üzleti évben a Fonte Viva Kft.-nek 1 465 819 forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele, ami több mint 214,4 millió forintos növekedés az előző évihez képest. A cég tavaly adózás után 125,545 millió forint nyereséggel zárt, profitja 42,6 millió forinttal nőtt 2016-hoz viszonyítva.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ