Cropped landscape
Gazdaság
Zúgó Liliána: A kohéziós források csökkenése nem a vég
2018-05-3120:22
Az Európai Bizottság tervezete szerint Magyarország a mostani uniós ciklus kohéziós támogatásánál 24 százalékkal kapna kevesebbet. Zúgó Liliána, gazdasági elemző az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, hogy a forráselosztás képlete, szempontrendszere és a szétosztható összege is megváltozott. Ennek köszönhető, hogy ennyire más számok jöttek ki. Szerinte a kohéziós források csökkenése nem a vég Magyarország számára.
Hozzátette, hogy a kohéziós források végső célja nem az, hogy visszakapjon az Európai Unió költségvetéséből egy tagállam, hanem a leszakadt régiók felzárkóztatása legalább az Európai Unió átlagához.
Önmagában az a tény, hogy egy tagállamnak csökken a kohéziós támogatása, jó hír. Azt jelenti, hogy megindult a felzárkózás
- mondta.
Zúgó Liliána kifejtette, két nagy változás történt az európai költségvetésben, melyeket Deutsch Tamás is említett. A Brexit és olyan új feladatok, mint a migráció vagy a határok védelme is bekerült. 

Új feladatok vannak, kevesebb pénz. Mit csinál ilyenkor egy család? Vagy a bevételeket növelem, vagy a kiadásokat csökkentem. A bizottság azt az utat választotta, hogy fele-fele
- fogalmazott.

Zúgó Liliána hozzátette, hogy a bizottság fele-fele arányban döntött.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ