Cover
Gazdaság
Deutsch Tamás: Az Európai Parlament is elutasítja az Európai Bizottság költségvetési javaslatát
2018-05-3120:59
Deutsch Tamás, néppárti európai parlamenti képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, az Európai Unió költségvetési javaslatát nem csak a Fidesz-KDNP néppárti politikusai utasítják el, hanem elsöprő többséggel az Európai Parlament is.
Elmondása szerint ez egy nagyon erős üzenet az Európai Bizottság számára, hogy rossz úton járnak. A következő időszakra vonatkozó költségvetési javaslat már egy új korszak kezdete, amikor az Egyesült Királyság már nem lesz tagja az Európai Uniónak. A britek nagyságrendekkel több pénzt fizettek be az Európai Unió költségvetésébe, mint amennyit onnan kaptak. 
Az Egyesült Királyság kiesésével csökkenhet az Európai Unió költségvetése és azt a meglehetősen bátortalan megoldást választotta az Európai Bizottság, hogy annyival csökkenti a költségvetés legfontosabb fejezeteit, a kohéziós forrásokra fordítható összegeket, agrártámogatást, vidékfejlesztést, amennyivel kevesebb forrás áll majd a rendelkezésére
- fogalmazott.

Deutsch Tamás hozzátette, hogy az Európai Bizottság választhatta volna azt, amit az Európai Unió államainak döntő többsége vállalt, köztük Magyarország is, hogy készek nagyobb arányú befizetésre, mely jelentős mértékben pótolta volna a Brexit utáni kiesést.

A teljes beszélgetés:
A témában megszólalt Zúgó Liliána gazdasági elemző az ECHO TV Napi aktuális című műsorában, ahol elmondta, hogy két nagy változás történt az európai költségvetésben. A Brexit és olyan új feladatok, mint a migráció vagy a határok védelme is bekerült. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ