Cropped landscape
Külföld
Magyarics Tamás: Fokozatosan javulnak a magyar-amerikai kapcsolatok
2018-05-3020:23
Megváltozott az amerikai adminisztráció Magyarországgal szembeni politikája, ennek tudható be, hogy nyolc év után külügyminiszteri szintű találkozóra került sor Washingtonban – mondta Magyarics Tamás Napi Aktuális című műsorunkban. Az Amerika szakértő szerint Szijjártó Péter és Mike Pompeo találkozója előfeltétele egy még magasabb szintű, Trump-Orbán találkozónak. 
Magyarics Tamás elmondta, hogy nagyon sok olyan kérdésben egyetértés van a magyar kormány és az amerikai adminisztráció között, ami korábban nem állt fent. Hozzátette, hogy Szijjártó Péter és Mike Pompeo találkozóján szó volt a keresztények védelméről, mely a demokraták kormányzása idején nem kapott ilyen hangsúlyos szerepet.
Lehet látni azt, hogy amerikaiak fokozatosan építik ezt a kapcsolatot, hiszen a múlt héten itt volt a térségért felelős helyettes államtitkár, Wess Mitchell, most Szijjártó Péter a külügyminiszterrel tárgyal. Azt lehet mondani, hogy fokozatosan javul a magyar-amerikai kapcsolat
-fejtette ki.
Szijjártó Péter kijelentésére, miszerint "a magyarok nem fognak beállni az Egyesült Államokat bíráló országok sorába" úgy reagált, hogy több kérdésről van szó. A bevándorlás és a határvédelem kérdésében a magyarok és az amerikaiak lényegében egy állásponton vannak, miközben egy liberális Európai Unióban ezeket nem tartják olyan fontos kérdéseknek.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ