Cropped landscape
Gazdaság
Magyar Levente: A kormány hosszú távon fenn akarja tartani a kedvező befektetői környezetet
2018-05-2914:50
A kormány célja a kedvező befektetői környezet hosszú távú fenntartása - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által a Közép- és Kelet-Európa - Németország erős partnere címmel megrendezett nemzetközi konferencián.
Kiemelte: a V4-államok Németország fontos külkereskedelmi partnerei, Németország importjának 12-13 százaléka származik ezekből az országokból, ezzel párhuzamosan a német export 10-11 százaléka irányul a V4 országokba.

Az államtitkár jelezte: a német vállalkozások mindig is bíztak a magyarországi befektetési lehetőségekben, a német befektetők jelentős szerepet játszottak a rendszerváltást követően a magyar gazdaság fejlődésének előmozdításában.

Az eseményen a DUIHK bemutatta legújabb felmérését, amelyik szerint az itt működő német vállalatok 84 százaléka újra Magyarországot választaná befektetése helyéül. A felmérés szerint a gazdasági helyzetet nézve Magyarország az ötödik helyen áll Közép- és Kelet-Európában 16 ország közül. A közép-kelet-európai régió ugyan csupán 8 százalékát adja az Európai Unió GDP-jének, viszont a közép-kelet-európai államokban befektetett német működő tőke a 2010. évi 80 milliárd euróról 106 milliárdra nőtt 2016 végére, ami a legnagyobb német tőkeimportőrré teszi a régiót.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ