Cover
Gazdaság
Fidesz: Egyre többen dolgoznak, csökken a munkanélküliség
2018-05-2911:57
A Fidesz szerint amióta Magyarország visszanyerte gazdasági önrendelkezését, egyre többen dolgoznak, folyamatosan csökken a munkanélküliek száma és emelkednek a bérek - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője kedden a közmédiának.
Puskás Imre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatokra reagálva elmondta: a Fidesz kormányzása óta egyre többen dolgoznak, 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség. Ma 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon, egy év alatt 67 ezerrel több embernek lett munkája - emelte ki.   

Hozzátette: a most megalakult új kormány célja, hogy tovább közelítsenek a teljes foglalkoztatottsághoz és tovább csökkentsék a munkát terhelő adókat.
Hangsúlyozta: a nemzeti szuverenitás megőrzése a gazdaságpolitikában és az adópolitikában is szükséges. Se Brüsszelnek, sem az ellenzéknek nem hagyhatjuk, hogy letérítse az országot arról a gazdaságpolitikáról, adó- és foglalkoztatáspolitikáról, amellyel Magyarország egyre inkább erősödik - fogalmazott.

A KSH adatai szerint a február-áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 32 ezerrel, 177 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent, a foglalkoztatottak átlagos létszáma pedig 4 millió 445 ezer volt, 67 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ