Cropped landscape
Belföld
Civil kör: Emberileg vállalhatatlan az ellenzék
2018-05-2621:48
1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője". Így fogalmazott a miniszterelnök a Parlamentben, amikor letette esküjét a 4. Orbán-kormány. Vajon Európa-szerte így gondolják? A magát konzekvensen konzervatívnak és függetlennek valló Mellár Tamás mentette meg a Párbeszéd parlamenti frakcióját, miután kilépett abból a liberális Bősz Anett. De máshol is folytatódik az ellenzéki adok-kapok, bőven témát adva a Civil kör vendégeinek, Ferencz Orsolya űrkutatónak, Simon János politológusnak és Pesty Lászlónak, a Pesty Fekete Doboz főszerkesztőjének. 
A Civil kör vendégei véleményezték többek között Bősz Anett kilépését a Párbeszédből, valamint Mellár Tamás belépését, aki így megmentette a frakciót. 

Pesty László úgy fogalmazott: 
Mellár Tamás a magát konzekvensen mindig konzervatívnak és függetlennek tartó ember szépen megmentette a Párbeszéd frakcióját.
Bősz Anett pár héttel azt mondta, belép ebbe a frakcióba. Ezzel szemben most azt mondta, nem látja annak lehetőségét, sem politikai akaratot, sem eszközt, sem semmit, hogy itt liberális politizálást folytathasson. Miért tette volna, ha nem így van? - tette fel a kérdést Pesty László.

De jelen esetben, aminek egyszerűbb az olvasata és egyébként egy disznóság, hogy Mellár, aki saját magát konzervatív gondolkodónak aposztrofálja egyszerűen csak belép ebbe a frakcióba. Pedig megígérte a választási kampányban, erre építkezett, hogy ő független keresztény-konzervatív, ezzel szemben most elfogadta a baloldal támogatását és pénzét
- tette hozzá. 

Ferencz Orsolya úgy vélekedett: 
Ez az elvtelenségnek a magasiskolája és a gusztustalanságnak a folytatása, amit egyébként a kampány során is mutatott a baloldal. 
Felidézte, hogy egyébként Herényi Károly és Lendvai Ildikó is korábban arról beszélgetett, hogy azok tették jól, akik a Fideszre szavaztak. 
Hiszen, így a legjobbat tették az országnak, 

mert emberileg vállalhatatlanok azok, akik ma az ellenzéket képviselik. 
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ