Cropped landscape
Gazdaság
Jelentős infrastrukturális fejlesztések szükségesek a V4 országokban
2018-05-2420:26
Jelentős infrastrukturális és innovációs fejlesztések szükségesek a V4 országokban, hogy erősödjön a térség felzárkózása az Európai Unió fejlett államaihoz - értettek egyet az Európa jövője nemzetközi konferencia csütörtök délutáni panelbeszélgetésén részt vevők.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy erőteljesen fejleszteni kell a V4 államok fővárosai közötti légiközlekedést és közúthálózatot. Ehhez megvan a politikai akarat és a pénz is, és ez tovább erősítené a térség országai közötti gazdasági kapcsolatokat - hangsúlyozta.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerint a térség országainak jövőbeni gazdasági bővüléséhez nagyban hozzájárulhat, ha a mostanihoz képest növelik az innovációra fordított összegek GDP-hez mért arányát. Ez jelentősen segítené, hogy a V4-ek gazdasági ereje nőjön az Európai Unión belül - emelte ki. Hozzátette, ez támogatná azt is, hogy javuljon a térség országaiban az életminőség.

Marcin Piasecki, a lengyel Nemzeti Fejlesztési Alap alelnöke szintén az innováció erősítéséről beszélt, és úgy fogalmazott, jelentős összegeket kellene költeni az elektromobilitás fejlesztésére, és erre kell ösztönözni a térség vállalkozóit is.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ