Cover
Kultúra
Ókovács Szilveszter: A világ legtöbbet játszó Operaháza vagyunk
2018-05-2119:15
Bár a Magyar Állami Operaház ebben az évadban az épület felújítása miatt felemás képet mutatott, a csonka évad ellenére is hatvan különböző előadás közül válogathatott a közönség. A következő évad – a megújuló Andrássy úti épület és az Eiffel Műhely megnyitását követően – ennél jóval változatosabb programokat tartogat - erről beszélt Ókovács Szilveszter főigazgató Napi aktuális című műsorunkban.
Tizenhat új bemutató és hatvan különböző mű lesz az Operaház 2018/19-es évadában - jelentette ki az igazgató, aki szerint a felújítások ellenére is a világ legtöbbet játszó operaháza lesz a budapesti.
A következő évadot Itáliának szentelik, mivel Puccini mind a közönség részéről népszerű, mind a szakma számára igényes. Májusban pedig olyan Puccini fesztivált rendeznek, ahol a szerző összes műve elhangzik majd, ez újabb fegyverténye lehet a hazai operajátszásnak - tette hozzá Ókovács Szilveszter.

Az Operaház a történetében először utazik majd Amerikába, ahol előadják a legnépszerűbb magyar operákat is. Többek között a Bánk bánt is, ezzel a magyar kultúrpolitika régi vágya teljesül.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ