Cropped landscape
Belföld
Plusz-mínusz: vita az Anyuka megszólításról
2018-05-1606:42
Anya helyett a keresztnevén szólítsák az édesanyákat a hivatalokban, egészségügyi intézményekben - ezt szeretné elérni az Anyaforradalom mozgalom. A javaslat nagy felháborodást váltott ki. Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője szerint az általa megfogalmazott üzenet pont az ellenkezőjét váltotta ki a különböző sajtóorgánumokban, ugyanakkor továbbra is kiáll amellett, hogy az anyuka megszólítás a különböző intézményekben személytelenítő és súlyosan sérti az édesanyák méltóságát.

Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke Plusz-mínusz című műsorunk keddi adásában úgy vélekedett, sok családanya, illetve családapa szerint sem az ő nevükben nem kell megnyilatkozni, hiszen ez a kérdés a magánszféra egy olyan területe, amibe egyrészt egy köszszereplőnek nem szabad beleszólnia. 
 
Arra a felvetésre, hogy miért lenne fontos az oktatási, vagy egészségügyi intézményekben keresztnevükön szólítani az édesanyákat Bősz Anett kijelentette: úgy szólítani valakit, hogy Anyuka, vagy Apuka, az a személyes kapcsolatokban egy olyan sérültséget okoz, ami egy ember és ember közötti blokk, hivatalokban pedig pláne. 

A legtöbb ember örül annak, ha Anyukának, vagy Apukának szólítják, akit a környezetemben ismerek volt, aki azt mondta, benne akkor tudatosult egyébként, amikor a kórházban azt mondták, Anyuka itt van a kisbaba, gratulálunk
– reagált vitapartnere szavaira Tisóczki Flóra. 
 
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke egy tudatos, szabad önálló döntés eredményének nevezte azt, hogy valaki gyermeket vállal-e, vagy sem. 
 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Plusz-mínusz
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ