Cropped landscape
Sport
Ismét versenyautók lepték el Budapest utcáit
2018-05-0116:43
Világsztárok sora koptatta a gumit a Bazilika és a Ferenciek tere között, a belvárosban felállított versenypályán.
A versenyzők pályabejárásával kezdődött a nap az immár hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futamon. Az idén sem maradt nagy sztárok nélkül a budapesti közönség, autóba ült a volt Forma-1-es pilóta Timo Glock, a DTM bajnoka, René Rast, Michelisz Norbert és persze a legnagyobb név, a Red Bull pilótája, Max Verstappen is.
 
„Azt gondolom, hogy az esemény a hagyományoknak megfelelő volt, sőt azt hiszem, hogy  a helyszínekkel még egy kicsit meg is tudtuk azt fejelni. A program most már szemmel láthatóan lement biztonságosan és nagyon sok néző is volt” 
- értékelt Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. 
 
Óriási sportdiplomáciai siker, hogy az eseményre eljött a Forma–1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey is.
 
„Nagyszerű ez a show. A mi sportágunk attól olyan speciális, hogy a pilóták és az autók is különlegesek. Az ide kilátogatók szinte minden érzékszervét sokkoljuk, ettől is olyan egyedi ez az esemény” 
- mondta az F1 vezetője.
 
A száguldó cirkuszt nem csak a vezetők képviselték. A hétvégén Bakiban kieső Max Verstappen Budapesten pihente ki a versenyhétvégét.
 
„Csodás ez a nap, jó az idő, rengeteg szurkoló van a pályán, nagyon élveztem a futamot”
- mondta a szemmel láthatóan sietős Max Verstappen.
 
Max vélhetően jobban élvezte, mint az Azeri Nagydíjat, ahol saját csapattársa, Ricciardo ütötte ki. Az F1 mellett a német túraautó-bajnokság is képviseltette magát. Hazánkba látogatott a tavalyi bajnok, René Rast és a sorozat promótere, a korábbi Forma-1-es ikon, Gerhard Berger is.
 
„Mindig is örömmel vettem részt ezen az eseményen. Rengeteg magyar szurkoló látogatott ki ma is, látszik, hogy élvezik a versenyt. A szervezés kiváló, Budapest egy gyönyörű város, évek óta visszajárok ide, és nagyon jól érzem magam” 
- mondta a Benetton és a Ferrari egykori osztrák pilótája.
 
A két sorozat jeles képviselője stábunknak hosszabb interjút is adott, ahol meséltek Budapestről, jelenlegi és jövőbeli terveikről. Az exkluzív interjúkat jövő hétfőn Hosszabbítás című műsorunkban láthatják.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ