Cropped landscape
Sport
Versenypályává válik Budapest belvárosa
2018-04-3016:08
Kedden ismét versenyautók lepik el Budapest utcáit. Az immárom hatodik alkalommal megrendezett nagy futamon idén is világsztárok sora fog a belvárosban száguldozni. Az aszfalt után pedig a város fölött, a repülők folytatják a showt. 
Már hagyománnyá vált, hogy május elsején Budapestet ellepik a benzingőz szerelmesei. A Forma-1-es autóktól a kamionokon és a repülőkön át, minden adrenalin fokozó kategória megtalálható lesz a fővárosban. Az ingyenes rendezvényre ráadásul sztárpilóták is érkeznek, idén többek közt Gerhard Berger, Timo Glock és Max Verstappen is szórakoztatja majd a közönséget.
 
„Bármelyik sztár jött ide, nagyon szerette. Nemcsak Budapest utcáit, hanem magát Budapestet és ezt a fajta hangulatot, mert azért ez egy kötetlenebb hangulat, mint egy Forma-1-es verseny, tehát ilyen szempontból nekik ez jutalomjáték” 
– mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt.
 
Erre az évre a szervezők megnövelték a pálya hosszát, így több néző tud majd a helyszínen szurkolni. Mindez egyben azt is jelenti, hogy útlezárások lesznek a városban, érdemes ezekről tájékozódni. 
 
„A rajt innen lesz az Erzsébet térről, Károly körút, Astoria és elmegy egészen a Ferenciek teréig a Kossuth Lajos utcán és ott fordulnak meg az autók, úgyhogy ilyen szempontból is több néző tud a pályák szélén elhelyezkedni”
 – folytatta az elnök-vezérigazgató.
 
A program reggel tízkor kezdődik a pilóták felvonulásával, majd délig az autóké a főszerep. Őket követi a légi parádé, ahol Besenyei Pétert is láthatják majd a kilátogatók.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ