Cropped landscape
Belföld
Civil kör: Orbán Viktor nem árul zsákbamacskát
2018-04-2821:33
Szinte végleges a negyedik Orbán-kormány minisztereinek névsora. Vannak nagy távozók és teljesen új nevek is. Milyen kormányzásra számíthatunk az új kabinet összetétele alapján? Közben az ellenzéki pártok egyeztettek, miután választást vesztettek. Kései ébredés? Az utcán tüntetők a jelenlegi ellenzéket is leváltanák. Civil kör című műsorunk legutóbbi adásában elhangzott: Orbán Viktor miniszterelnök nem árul zsákbamacskát, valóban egy megújult kormánynévsorral folytatja a kormányzást. 
A fák nem nőhetnek az égig – így értékelte Trombitás Kristóf blogger azt, hogy Lázár János nem folytatja a miniszteri pályafutását. A mandiner.hu munkatársa szerint van egy bizonyos pont, ameddig Orbán Viktor alatt jelentőségben el lehet jutni majd, ha valaki eléri azt a mércét, utána tovább nincs. Hozzátette: Lázár János elérhetett egy olyan szintet, ami már azt vetítette előre, hogy nem lehet teljes befolyása rajta Orbán Viktornak. 

Biztosnak tűnik, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője lesz Lázár János utódja a Miniszterelnökség élén. Simon János politológus felhívta rá a figyelmet, hogy Gulyás egy nagyon tisztességes politikus hírében áll, aki frissíteni fogja a kormányzati politikát. 

Németh Alajos rockzenész szerint a kormányban vannak „olyan fák, amelyek igenis nagyra nőttek”, mint például Varga Mihály. Úgy értékelte, hogy a tárcavezető tökéletes munkát végzett a Nemzetgazdasági Minisztérium élén. Ide sorolta Balog Zoltánt is, aki köztudottan baráti kapcsolatban áll a miniszterelnökkel. Simon János szerint, amit Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az elmúlt négy évben dolgozott, az szinte embertelen. 

A teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Civil kör 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ