Cover
Gazdaság
Már félmillióan jóváhagyták adóbevallásukat
2018-04-2617:28
Április közepéig több mint 2 millió megtekintést fogadott a személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetének internetes oldala, így idén jóval többen látogatták az e-szja felületet, mint tavaly – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az oldal látogatói közül félmillióan módosítás nélkül hagyták jóvá az szja-tervezetüket, 800 ezren pedig postán kapják meg.
Az adóhivatal közleményében arra figyelmeztet, a bevallástervezeteket minden esetben az ügyfeleknek kell kiegészíteniük azokkal a bevételi adatokkal, amelyekről a NAV-nak nincsenek információi. Ilyen lehet többek között az őstermelői vagy a lakáskiadásból származó jövedelem. A személyi jövedelemadó bevallásának határidejéig, május 22-ig még lehet ügyfélkaput nyitni: ezen keresztül egyszerűen megtekinthető a NAV által készített tervezet, és az szja 1+1 százalékáról is lehet rendelkezni.
Az idén is mód van arra, hogy bárki felajánlja adójának egyik százalékát a vallási élet valamely képviselőjének, egy másikkal pedig a civil szféra szimpatikus résztvevőjének munkáját segíthetik.
Korábban lapunk beszámolt róla, mintegy 70 milliárd forinttal több folyt be az államkasszába az első negyedévben a személyi jövedelemadóból 2017 azonos időszakához képest, a legfontosabb adónemek között ez adja a harmadik legjelentősebb bevételt.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ