Cropped landscape
Gazdaság
Új gazdaságpolitikai irányok jönnek, de a célok változatlanok
2018-04-2319:39
Varga Mihály meglátása szerint azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a munka folytatására azt várja el, hogy továbbra is maradjon a gazdasági növekedés, a több munkahely és a stabil pénzügyi háttér. Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt Napi aktuális című műsorunk hétfői adásában. 
A gazdasági tárca vezetője szerint változás várható a gazdaságpolitikában hiszen, ha mindent ugyanúgy csinálnának tovább, akkor a magyar gazdaság növekedése sem tudna 4 százalék közelében maradni. 
Arra készülök, hogy azokkal a kollegáimmal közösen fogjuk a gazdaságpolitika legfontosabb irányait kialakítani, olyan új, innovatív kezdeményezéseket hozzunk be, amelyek segítenek abban, hogy a még meglévő munkanélküliség csökkenjen, több munkahely legyen. Lehetőség szerint az új technológiai újítások, amelyek elérik az országot, azoknak mi is a nyertesei legyünk, és ne maradjunk le a fejlesztésekben.
Arra a felvetésre, hogy a tervek szerint  több tízmilliárd euró fejlesztési forrást csoportosítana át az Európai Unió a közép- és kelet-európai tagországoktól a pénzügyi válság által súlyosan meggyötört déli tagállamokba, köztük Spanyolországba és Görögországba a következő költségvetési időszakban, Varga Mihály kifejtette: elég erősen kilóg a lóláb, nyilván itt arról van szó, hogy azokat az országokat, amelyeknek a migráció kérdésében eltér a véleménye Brüsszelétől, azokat megpróbálják pénzügyi eszközökkel büntetni. A tárcavezető szerint a magyar kormány ugyanakkor most kapott egy kétharmados felhatalmazást arra, hogy a bevándorlás kérdésében ne térjen el az álláspontjától .

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ