Cropped landscape
Gazdaság
Varga Mihály felkérést kapott a munka folytatására
2018-04-2012:42
A polgári kormány gazdaságpolitikai céljai változatlanok: a jövőben is erős és fenntartható gazdasági növekedésen, a pénzügyi stabilitáson, a teljes foglalkoztatáson, az államadósság csökkentésén, a közterhek mérséklésén és a bérek növelésén alapulnak – jelentette ki Varga Mihály a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén. 
A Figyelő beszámolója szerint nemzetgazdasági miniszter elmondta:
az új kormány kiemelt feladata a családok erősítése és a biztonság megőrzése mellett a fenntartható fejlődés, a versenyképesség javítása. Megerősítette, hogy Orbán Viktor kormányfő felkérte a munka folytatására, egyben a gazdasági kabinet vezetésére.
A 2010-től elvégzett munka lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország a következő időszakban újra a térség húzóereje legyen – jelentette ki a tárcavezető. Ehhez jó alapot teremt, hogy tavaly 4,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, a 2010-es 80 százalék körüli szintről 72 százalékra mérséklődött a GDP-arányos államadósság, és mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába sorolja Magyarországot – tette hozzá.

Az eredmények lehetővé teszik, hogy a következő években is tartósan 4 százalék körüli ütemben, az uniós átlag felett növekedjen a magyar gazdaság, 60 százalékra mérséklődjön az államadósság, és a régiós versenytársakénál alacsonyabb szintre csökkenjenek a bérekre rakódó közterhek. Hozzátette, a gazdaságpolitika jó irányát a választások is megerősítették.
 
Varga Mihály végezetül rámutatott: a szakképzés átalakítása eredményes és szükséges a gazdaság számára, ezzel együtt erősíteni kell a vállalatok szakképzésben betöltött szerepét, lehetőséget adva egyebek mellett az oktatási intézmények és a szakképzettek kiválasztására.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ