Cropped landscape
Belföld
Trócsányi László: Szeretnénk hinni, hogy a kvótaügy halott
2018-04-2020:05
trócsányi lászló, migráció, dublini reform, migránskvóta, V4
Történelmi időszakot élünk, amikor eldől, hogy "gyenge nemzetállamokkal és erős brüsszeli irányítással fogunk tovább működni", vagy létrejön az erős tagállamok erős Európája - mondta Trócsányi László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az igazságügyi miniszter hozzátette, kemény harc vár a magyar kormányra és szükség lesz a V4-ek egységére, mert Brüsszel júniusban pontot akar tenni az Európát sújtó migrációs válság ügyére a menekültek szolidáris alapon történő szétosztásával. 
A magyar kormány álláspontja az, hogy a tagállamok egyenjogúságának kell érvényesülnie az Európai Unióban – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter. A politikus kifejtette, egy olyan Európában gondolkodnak, ahol az asztal körül ülő 28 ország meghallgatja egymás érveit, dialógust folytat egymással és elfogadja egymás különbözőségeit. 

Trócsányi szerint ez most egy történelmi időszak, amikor eldől, hogy 

"gyenge nemzetállamokkal és erős brüsszeli irányítással fogunk tovább működni", vagy létrejön az erős tagállamok erős Európája. 
Csak egy erős Magyarországgal lehet érdekeket érvényesíteni – szögezte le. 
Mi szeretnénk hinni, hogy a kvótaügy halott
– fogalmazott Trócsányi László. 

A politikus szavai szerint a dublini reform tartalmazza a kötelező szétosztási mechanizmust, amely nem csak Magyarország, hanem egész Közép-Európa számára elfogadhatatlan. 
 
Trócsányi kijelentette, kemény harc vár a magyar kormányra és szükség lesz a V4-ek egységére, mert Brüsszel júniusban pontot akar tenni az Európát sújtó migrációs válság ügyére a menekültek szolidáris alapon történő szétosztásával. Az EU Tanács elnöki posztját betöltő bolgárok javaslata szerint pedig Magyarországnak a korábbinál is több migránst kellene befogadnia – tette hozzá. 

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ