Cover
Vélemény
Gajdics Ottó: Ki az áldozat?
2018-04-1606:13
Láttunk benneteket. Láttuk, hogy sokan vagytok. Láttuk, hogy nem vagytok elegen. Látjátok, ebben is különbözünk! Mert ti nem vagytok hajlandók tudomást sem venni rólunk. Pedig mi is sokan vagyunk. Ráadásul, szemben veletek, mi tudjuk azt is, mit akarunk. Ti viszont nem értitek, hogy az „Orbán, takarodj!” semmire sem elég - írja Gajdics Ottó a Magyar Időkben megjelent publicisztikájában.
Szeretnénk megnyugtatni benneteket, lesz új választás. Legközelebb 2022-ben biztosan. Addig van időtök felkészülni. Kitalálhatjátok, hogyan békíthető össze az antiszemita, cigánygyűlölő szélsőséges radikalizmus a nemzetellenes, idegen érdekeket szolgáló szélsőbaloldali radikalizmussal. Mert ennek még igencsak a kezdetleges formáit mutattátok föl. Ez még nem elég összetartó kovász. Csak arra elegendő, hogy kiokádjátok magatokból az Orbán-fóbiás gyűlöletmocskot.
De mi lesz másnap, könyörgöm?
Nemrég még arról papoltatok, hogy ennek a nemzetnek nyugalomra, békés építkezésre van szüksége, a megosztás, a széthúzás helyett bizonyos nemzeti minimumon alapuló közös politikára, amely nem további viszályt szít, hanem megpróbálja összebékíteni a nagy nemzeti sorskérdések mentén a magyar társadalmat.
Ehhez képest lebunkóztatok, dróton rángatott mucsai parasztnak neveztetek bennünket csupán azért, mert merészeltünk mást gondolni, mint ti. Soha nem hittük el persze egyetlen szavatokat sem, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy bennünket kértek majd számon azért, mert a ti alkalmatlanságotok és hazugságotok miatt a nagy nemzeti összeborulás elmaradt.

Baráti alapon még valamire szeretnénk figyelmeztetni titeket. Tőletek tanultuk, ezért merjük kitáblázni öles betűkkel a tévút előtt, amire lépni szándékoztok. Tehát: a demokrata elismeri a választási vereséget, és gratulál a győztesnek. Nem a választót, nem az ellenfelét hibáztatja a kudarcért, hanem csak és kizárólag saját magát. Nem vonja kétségbe a voksolás tisztaságát, nem vádolja csalással a nyertest, hanem sürgősen kivizsgálja sikertelenségének okait, és dolgozni kezd ezen okok felszámolásáért.

A demokrata nem tüntet a választás eredménye ellen, és nem csinál hülyét magából, új megméretést követelve. A demokrata kitalálja, ráérez, mi a legfontosabb az ő népének, és azért küzd minden eszközzel, hogy el tudja legközelebb hitetni, nála senki nem képes hitelesebben képviselni ezt a fontos dolgot. Nem a kormány, nem egy neki unszimpatikus miniszterelnök megbuktatásáért, nem a tagadásért, hanem mindig valami fontos ügyért áll ki. A demokrata. Aminek persze mi soha nem tartottunk titeket, de itt az utolsó pillanat, hogy ránk cáfoljatok.
Nem tagadjuk, kicsit idegesek lettünk tőletek. Okosabbnak, komolyabbnak tartottunk titeket annál, hogy bedőljetek a Soros-féle pénzvilág manipulációjának, és hagyjátok magatokat az orrotoknál fogva vezetni az Orbán-fóbiás gyűlöletkeltők által. Értjük azt is, hogy ti most ugyanezt gondoljátok rólunk.

Azt hiszitek, mi a kormánypropaganda áldozatai vagyunk, és meg kell minket menteni. De épp ezért gondolkodjatok, és fogadjátok el: szerintünk ti a Soros-féle propaganda áldozatai vagytok, és meg kell titeket menteni. Két világnézet, két valóság, két jövőkép feszül egymásnak. Az egyik győzött a demokratikus választáson, mert egységes volt egy élhetőbb, szabad, függetlenebb magyar élet akarásában.

A másik vesztett, mert szanaszét töredezett, és lövése nem volt, mi legyen azután, ha legyőzte gyűlölete tárgyát.

Van most négy éve mindenkinek, hogy bizonyítson és korrigáljon. A kormány, ha észnél van, megpróbál minél több szombati tüntetőt bevonni a nemzetépítésbe. Az ellenzék pedig, ha nem akar végképp eltűnni a történelem süllyesztőjében, sürgősen felhagy nemzetellenes politikájával.
Egyébként pedig Sorost minél hamarabb tiltsuk ki Európából!

Gajdics Ottó
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ