Cropped landscape
Sport
Pénteken Hamilton volt a leggyorsabb
2018-04-1314:21
Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein. A négyszeres világbajnok brit versenyző a ferraris Kimi Räikkönent és csapattársát, Valtteri Bottast előzte meg.
Lewis Hamilton egyelőre megállíthatatlan Kínában! A Mercedes versenyzője megnyerte mindkét szabadedzést a pénteki napon. Az első gyakorláson 1:33.999 idővel végzett az élen a finn Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas előtt. A második szabadedzésre viszont mindössze 7 ezredmásodpercre csökkent az előnye Räikkönennel szemben. A Ferrari versenyzője jó teljesítményével ismét a második legjobb időt autózta Bottas előtt.
 
Az eddigi két futamot megnyerő és így a vb-t vezető Sebastian Vettel az első szabadedzésen a hatodik, majd a másodikon a negyedik leggyorsabb volt.
 
Lesz dolguk a versenybíráknak is, ugyanis a McLarennel versenyző Stoffel Vandoorne autóján a jobb hátsó kereket nem megfelelően rögzítették a szerelők, így számára idő előtt véget ért az edzés.
 
Kisebb izgalmakat tartogattak még a Williamsesek: Lance Stroll a 8-as kanyarban veszítette el uralmát az autója felett, míg csapattársa Szergej Szirotkin jobb visszapillantó tükrét hagyta el.
 
Az időmérő edzést magyar idő szerint szombat reggel 8 órától rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ