Cropped landscape
Gazdaság
Fazekas Sándor: A kormány a jövőben is megvédi a gazdák érdekeit
2018-04-0606:35
fazekas, mezőgazdaság, kormány, agrár
A nemzeti kormány eltökélt abban, hogy a jövőben is megvédi a gazdák érdekeit - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.
A kormány agrárpolitikájának eddigi eredményeit sorolva kijelentette, hogy "a mezőgazdaság és az élelmiszeripar növekedési pályára állt. Az utóbbi esztendőkben megerősödött cégek mellett mára új beruházások fémjelzik a magyar élelmiszergazdaságot. Nem voltak gazdatüntetések, traktoros felvonulások, az Orbán-kormány – a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével együttműködve, a gazdákra stratégiai partnerként tekintve – megteremtette az agrárbékét." Úgy vélte, hogy az ellenzék viszont "veszélyezteti ezeket az eredményeket, hiszen nincs komoly agrárprogramja, és kirívóan gazdaellenes.

Mögötte csak egy szűk szocialista érdekcsoport van, nem a vidéki Magyarország." A miniszter fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió agrárpolitikája kellő pénzügyi háttérrel rendelkezzen, és azokat a pénzeket, amelyek a gazdáknak járnak, az EU ne csoportosítsa át például a migránskérdés megoldására. Megerősítette, hogy Magyarország az elsők között vállalta tagállami befizetésének megemelését, hiszen Nagy-Britannia kilépésével csökkennek az uniós források. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ