Cropped landscape
Gazdaság
Deutsch Tamás: A digitális átalakulás elengedhetetlen a gazdaság teljesítményének javításához
2018-04-0414:59
digitális, jólét, teljesítmény, javítás, deutsch
A nemzetgazdaság teljesítmény- és hatékonyságjavulásának alapja a digitalizáció sikerre vitele, egy gazdaság eredményességét nagymértékben befolyásolja, hogy milyen mértékben és milyen gyorsan sikerül a digitális forradalmat vagy evolúciót lebonyolítani - mondta Deutsch Tamás.
A kormány nem egyszerűen technológiai változásokat ért a digitális átalakulás alatt. Rendkívül színes és összetett változások előtt áll a társadalom, amelyek esélyt teremtenek arra, hogy a polgárok, illetve a piac valamennyi szereplője eredményesebb legyen
- mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

A digitális jólét program a megfelelő infrastruktúrán túl az emberek digitális kompetenciáinak a kialakítására, a magyar gazdaság és az állami-önkormányzati rendszer digitális átalakulásának az előmozdítására is hangsúlyt fektet – mutatott rá a miniszterelnöki biztos. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a digitális bennszülöttként való létezés, ahogy a legfiatalabb generációt szokták jellemezni, a szükséges képzési programok nélkül még nem jelenti az életben való boldoguláshoz szükséges digitális kompetenciák meglétét.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ