Cropped landscape
Sport
2 év alatt széria-bajnoki cím a célja Keszthelyinek
2018-04-0417:19
Két év alatt szeretné megnyerni azt az új sorozatot a 17 éves Keszthelyi Vivien, ahol idén indul. A világ legfiatalabb, GT-szériában szereplő női autóversenyző májustól Európa híres pályáin küzdhet meg riválisaival.

Leleplezték azt a versenyautót, amellyel a mostani szezonban indul Keszthelyi Vivien. A 17 éves magyar pilóta szintet lép és az Audi TT Kupa után idéntől az Audi R8 LMS GT Kupában indul majd, vagyis elsőkerék-meghajtású autóról egy hátsókerék-meghajtású, 5200 cm3-es, 500 lóerős kocsira vált. Azt mondja, nagyon más a két versenyautó.

„Az a célom, hogy a legjobb eredményt hozzam ki magamból, és el is határoztam, hogy ha ebben az évben pl. a top 5-ben végzem, akkor jövőre is ez a célom, és szeretnék bajnokként távozni a szériából”
 – nyilatkozta az Echónak Keszthelyi Vivien.

A sorozatban hat versenyhétvégén 12 futamot teljesítenek a pilóták. A széria május elején Németországban kezdődik, júniusban pedig a Hungaroring is szerepel a naptárban. A versenyek mindig a német túraautó-bajnokság betétfutamai lesznek. Vivien célja, hogy egyszer ő is a csúcssorozatban szerepeljen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ