Cover
Külföld
Informátor: A franciák elvesztették saját hazájukat
2018-03-3020:56
Az Informátor stábja Párizsban járt, hogy megmutassa a város sötét oldalát. Emellett arra voltak kíváncsiak hogyan kezelik a franciák a bevándorlási válságot. A látottak alapján és ahogyan Marie Le Pen, a Nemzeti Front elnöke is hangsúlyozta az integráció nem sikeres.
A városnak vannak olyan részei, ahol a franciák abszolút kisebbségben vannak a bevándorlókkal szemben. Ez pedig meglátszik a város képén és a bűncselekmények statisztikájában is. 
 
1945-ben gazdasági okokból tömegesen költöztek Párizsba Marokkóból, Algériából de Fekete-Afrikából is, így ment ez a 2000-es évekig, innentől kezdve évente kétszázezren érkeznek a városba. A mai 66 milliós lakosságú országban 13-14 millió ember bevándorló hátterű. Francia kutatók szerint nagyrészt muszlimok. A körülbelül 7 milliós iszlám lakosság 75%-a vallásos, így Franciaországnak ma az iszlám az első számú vallása, hiszen ezt gyakorolják a legtöbben. 
 
A bevándorlás ellenes Marie Le Pen, a Nemzeti Front elnöke elmondta egyáltalán nem működik az integráció. 
 
A híres párizsi Saint-Denis városrészén már többségben vannak a bevándorlók, a helyi piac sokkal inkább hasonlít Marrakesh-re, mint a francia fővárosra. Mielőtt az Informátor stábja belekerült volna az arab piac forgatagába egy titkos rendőr figyelmeztette őket: vigyázzanak magukra és kamerájukra is. 
 
Bohár Dániel az Informátor szerkesztő-riportere Napi aktuális című műsorunkban elmondta Párizsban igenis léteznek ezek a no-go zónák. Ahol sem nőként, de saját tapasztalatai után férfiként sem túl biztonságos sétálgatni. 
 
A Saint-Denis-i látogatás után André Bercoffal készített stábunk interjút. A francia író állandó szakértője az országos televízióknak. Szakterületei a bevándorlás mellett az iszlamista terrorizmus és radikalizmus. Elmondta:

A terrorista nem jó szó. Ők katonák a kalifátusban, az Iszlám Államban, és ez egy háború, amiben ők katonák. Nagyon egyértelműek és nagyon őszinték abban, amit tesznek. Teljes hülyeség, amikor azt mondjuk, hogy őrültek, kórházba valók, és jó útra akarnak térni. Nem, ők katonák, meg akarják nyerni ezt a háborút. Ez háború, és meg akarják nyerni.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ