Cover
Belföld
Balog Zoltán: A keresztény hitnek egészen biztosan van jövője!
2018-03-3019:59
Balog Zoltán nemcsak politikus, teológus hanem református lelkipásztor is. Napi aktuális című műsorunk vendégeként beszélt a Nagypéntekről, illetve magáról a kereszténységről is. 
Arra a kérdésre, hogy van-e jövője a kereszténységnek Európában, erre Balog Zoltán így felelt:

Szögezzük le, hogy a világban nagyon. Egyrészt a keresztények száma növekszik, ahogyan a hívő embereké is a világban, ám Európában ez sajnos nem így van. A legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, miközben a nagyhatalmak, mint az Egyesült Államok vagy az Európai Unió a keresztény kultúrából nőtt ki. 
A miniszter elmondta, a közelmúltban járt Irakban, ahol látta a menekülttáborokat és azt is, hogyan tűnik el a 2000 éves kereszténység. Vagyis a mi eredetünk, gyökereink, ahol még úgy imádkozzák a Miatyánkot, ahogy Jézus imádkozta arámi nyelven. Nyom nélkül el akarják őket tüntetni, miután mi nem emelünk szót, itt most a nagypolitikára gondolok, Egyesült Államok, Európai Unió.

Ha nem védjük az eredeteinket, a forrásainkat, akkor ne csodálkozzunk, hogy gyengül a kereszténységünk. A keresztény hitnek egészen biztosan van jövője!

A választás tétjéről úgy vélekedik, hogy a jövőnk a tét. Tud-e ez az ország, társadalmilag, nemzetileg, kulturálisan olyan homogén maradni, amely bennünket sikeressé tesz a XXI. században. Számomra ez egy olyat tét, ami mindent felülír - tette hozzá.

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ