Cropped landscape
Belföld
Hamarosan lehull a lepel Vona melegpartijairól
2018-03-2807:14
vona gábor, Terry Black, Amanda Elstak, melegpartik, Lokál
Hamarosan a nyilvánosságra kerülhetnek olyan részletek, amelyekből világosan kiderül, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a 2000-es évek elején kikkel, hol és milyen körülmények között vett részt a Terry Black köreihez köthető melegpartikon - írta az Origo
Vona évekkel korábban azt írta közösségi oldalán, hogy nincs titkolnivalója a magánéletében, nem zsarolható, és nem lehet megfélemlíteni. 
Fekete bárány, fehér holló című könyvében viszont azt írta, a házasságának néhány évvel ezelőtt volt egy nagyon nehéz válsága, amely majdnem véget vetett a feleségével való kapcsolatának. Ismert, ebben az időben házasságon kívüli kapcsolata alakult ki. De, ami igazán különös, hogy bár senki nem kérte, a Jobbik elnöke kimerítő felsorolásba kezdett:

  • Soha nem jártam homokos bárban, de bármiféle egyéb vagy heteroszexuális irányultságú night clubban sem. 
  • Soha nem próbáltam semmilyen kábítószert, még füves cigit sem. 
  • Soha nem volt kapcsolatom semmiféle szexuális mássággal. 
  • Soha nem volt kapcsolatom prostituálttal. 
  • Semmiféle erőszakos vagy törvénytelen dolgot nem követtem el. 
  • Soha senkitől, sem magánembertől, sem a közjavakból semmit nem loptam.

A Terry Black kontra Vona Gábor-ügy ismét 

Ismert: Terry Black még 2016 novemberében beszélt arról, hogy korábban ismerte Vona Gábort, és egy társaságban is buliztak. 

Álljon ki és mondja azt, hogy neki is voltak ilyen kapcsolatai – szólította fel akkor a Jobbik elnökét. 
Terry szerint
nem az a probléma, hogy kinek milyen a szexuális hovatartozása, de egy közéleti szereplőnek, főleg ha ilyen emberek ellen beszél, bizony be kell vallania, hogy ő is csinálta.
A Jobbik elnöke akkor „büszke heteroszexuálisnak” vallotta magát. Tavaly áprilisban pedig Amanda Elstak nyilatkozta, hogy ő is rendszeresen találkozott és kapcsolatban állt Vonával.

Furcsa módon elsőként a Jobbik elnökének felesége reagált az ügyben. De aztán Vona Gábor is a nyilvánosság elé állt, és egy sajtótájékoztató keretében azt mondta, hogy ő nem homoszexuális, hanem büszke heteroszexuális. 

Az ügy tovább bonyolódott, hiszen Terry Black egy olyan fényképet mutatott meg, amelyen egymás vállát fogja Vona Gábor, a Jobbik elnöke és egy férfi, miközben nagyon közel állnak egymáshoz. Majd felháborodottan kereste meg a Tények szerkesztőségét azzal, hogy meg akarták vesztegetni. 

Az előadóművésznek - állítása szerint - ötmillió forintot ajánlottak, ha azt mondja, hazudott egy korábbi interjúban Vona Gáborral kapcsolatban. 
Ő viszont továbbra is fenntartja az állításait, és azt mondja, bizonyítékai is vannak. Kiderült, hogy Terry Blacknek tanúja is van arra, hogy Vona Gábor járt a Lokál nevű klubjában és a lakásán is. Később a tanúja is színre lépett. Amanda Elstak azt mondta, hogy találkozott Vona Gáborral a Kertész utcai Lokálban, majd Terry Black lakásán is. 

Azt is hozzátette, hogy hetente-kéthetente találkoztak.
Az ügy érdekessége, hogy Vona Gábor csak hosszas vacillálás után perelte be Terry Blacket. Az eljárás azóta is tart. Idén januárban folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken az a személyiségi jogi per, melyet Vona Gábor, a Jobbik elnöke indított Terry Black és Amanda Elstak transzvesztita művésznő ellen. 

A politikus azonban nem jelent meg a szembesítésen, amelyen módja lett volna tagadni azokat az állításokat, miszerint melegpartikra járt, és voltak meleg kapcsolatai. 
A hosszas iratismertetés közben annyi derült ki, hogy mivel az egyik koronatanú Amanda Elstak nem kapta kézhez az idézést, így csak hallgatóságként vehet részt az eljárásban. Terry Black, aki ezer kilométert vezetett, hogy odaérjen a tárgyalásra, egyszer csak kifakadt a tárgyalóteremben: 

Vona Gábor biztosan biszexuális, de még az is lehet, hogy meleg, de bi biztosan! Miért nem jött el, hogy szembenézzen velem, vagy Amandával?
- kérdezte Terry, majd azt mondta, nem tudja, miről szól a per, de azt továbbra is állítja, amit Vonáról mondott, és vállalja is érte a felelősséget. 
 
Az Origo utánajárt, hogy a kétezres évek elején hol is voltak ezek a homoszexuális partik, ahol Terry Black állítása szerint Vona Gábor is többször járt. Hogy lehetett oda bejutni? Kit engedtek be? Ki vehetett ezeken részt? Az is érdekes, hogy az este csúcspontját jelentő szexpartin kívül, pontosabban az előtt, mi történt ott. Azt is megtudtuk, hogy Vona kivel járt oda - ez azért érdekes, mert ugyan nem közismert emberről van szó, viszont Vona életében nagyon fontos szerepet töltött, tölt be. Ennek a találkozóhelynek egyébként, ahol a melegpartik voltak, komoly története, mondhatni, sajátos múltja van. Hamarosan ezt is elmeséljük. 
 
Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ