Cropped landscape
Gazdaság
A kormány 2020-ig csaknem egymilliárd forinttal támogatja a magyarországi szerbek oktatását
2018-03-2821:24
 A kormány három évre elosztva összesen 998 millió forinttal támogatja a magyarországi szerb nemzetiség oktatásának fejlesztését.
A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározat szerint erre a célra idén 147 millió, jövőre 429 millió, 2020-ban pedig 422 millió forintot biztosítanak. 

Felkérték a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az emberi erőforrások minisztere bevonásával vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a szegedi, Kálvin tér 6. címen található állami ingatlant átadják a Szerb Országos Önkormányzatnak, továbbá annak lehetőségét, hogy a Budapest VII. kerület, Rottenbiller utca 16-18., és a VII. kerület, Rottenbiller u. 12. alatti ingatlanok állami tulajdonba kerülhessenek. 

A határozat mellékletében az áll: a szerb oktatási központ létrehozását Szegeden 68 millió forinttal támogatják idén. A Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Lórévi Általános Iskolája és Lórévi Óvodája épületének átalakítását és bővítését 2019-20-ban összesen 322 millió, a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda bővítését új tornaterem építésével ugyancsak jövőre és az azt követő évben 330 millió, a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium homlokzati felújítását idén és jövőre 150 millió, az intézmény iskolai udvarának felújítását jövőre 70 millió, Rózsa utcai telephelye kollégiumi épületének felújítását pedig idén és jövőre 58 millió forinttal támogatja a kormány.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ