Cropped landscape
Gazdaság
Az MKB Bank feljelenti rágalmazás miatt a Magyar Nemzetet
2018-03-2711:01
Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet egyik hétfői cikke miatt - tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t kedden.

A Magyar Nemzet a Gyémánttá vált "alkotmányos költség", magyar védett tanú Amerikában cikkében azt írta, hogy 3-4 milliárd eurónak, ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról, amely a kormánypárti politikusok részére a nyertes uniós pályázatok után visszaosztott jutalék lehetett. Az FBI-nak az írás szerint az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel. A tranzakció készpénzben történhetett, alkalmanként néhány millió eurós összegben - írta a Magyar Nemzet. 
    
Az MKB Bank a sajtóközleményében alaptalan rágalomnak nevezi a napilap állítását, amely súlyosan sérti a pénzintézet üzleti jó hírnevét. 
    
Hangsúlyozták, hogy az elmúlt három évben, szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek mintegy 18 milliárd forintot vettek fel a kirendeltségeikben 250 ezer eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében. 
    
A bank megfelel az Európai Unió negyedik pénzmosás megelőzési Irányelvének - hangsúlyozta az MKB Bank hozzátéve: a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, és ahhoz kapcsolódó rendeletek szerint járnak el.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ