Cropped landscape
Sport
Hamilton az időmérő legjobbja
2018-03-2413:39
A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti meg az élről. A kvalifikációt rövid időre félbe kellett szakítani, mert Hamilton csapattársa a falnak csapódott.
A Forma-1-es időmérő utolsó szakasza még alig kezdődött el, máris darabokra tört az egyik Mercedes. A finn Valtteri Bottas a második kanyarban hibázott nagyot, csóválta is a fejét a csapatfőnök, Toto Wolff. Bottas már a kvalifikáció első szakaszában is panaszkodott az autója egyensúlyára, amely a jelek szerint a későbbiekben sem javult meg. 

Persze a finn is hibás az ütközésben, ugyanis a bal hátsó kerekét kiengedte a csúszós fűre, utána pedig túl korán adott gázt, ezért pördült meg a kocsija, és csapódott a falnak. A hibáját elismerő Bottas ugyan nem sérült meg, és átment az orvosi vizsgálaton, de kétséges, hogy kocsiját össze tudják-e rakni a futamra, ahol csapattársa, a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton rajtolhat majd az élről. A brit nagy különbséggel, 6 tizedmásodperccel előzte meg a két Ferrarit, amelyek Räikkönen-Vettel sorrendben követik a rajtrácson.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ