Cropped landscape
Belföld
Horváth József: Egy civil szervezet is lehet veszélyforrás
2018-03-2220:32
migration, aid, soros, györgy, migráns, bevándorlás, titkosszolgálat, választás
Siewert András a Migration Aid vezetője egy oknyomozó újságírónak kijelentette, hogy Soros György minden akciója egy célt szolgál: maximalizálni politikai befolyását, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek. Siewert András azt is bevallotta, hogy a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta, hogy illegális adatbázist készítsen a menekültekről. A témában Horváth József biztonságpolitikai szakértő volt a Napi aktuális vendége.
Horváth József szerint a titkosszolgálatok világa sokkal szofisztikáltabb, de nem lehet kizárni, hogy akár Tel-Aviv vagy Moszkva be akar avatkozni a magyar választásba, hiszen az elmúlt években több olyan hír is napvilágot látott, hogy egy-egy ország titkosszolgálata valamilyen formában be kívánt avatkozni valamelyik választásba kisebb vagy nagyobb sikerrel.

Soros György több millió dollárt költött el arra, hogy a magyarországi belpolitikai viszonyokat befolyásolja és legalább 2000 ember dolgozik azon, hogy az akaratát érvényre juttassák. Erre reagálva Horváth József elmondta: ebben a kétezer emberben vannak naiv fiatalemberek is, de kb. tíz százalék az, aki professzionális módon teszi a dolgát, és tudja, hogy milyen célok érdekében mozgatja a többieket. Kiemelte: megdöbbentő, hogy nyíltan kijelentik, hogy a belügyminisztériumban vannak forrásaik.
Ha ezt úgy értelmezzük, hogy egy idegen ország ellenérdekelt titkosszolgálata egy másik ország belügyminisztériumában információs forrást üzemeltet, az egy kémügy. Innentől kezdve pedig a mindenkori elhárításnak teljes erővel be kell avatkoznia, mert az ország szuverenitásának a védelme ezt diktálja
- emelte ki Horváth József. Hozzátette: a modern világunkat az jellemzi, hogy egy-egy ország számára a kihívás nem feltétlenül egy másik ország felől jelentkezik, mint veszélyforrás, hanem egy-egy szervezet is lehet az, amelyik az üzleti vagy politikai érdekeit ilyen módon is érvényesíteni akarja.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ