Cropped landscape
Vélemény
Bayer Zsolt: Ügynök vagyok
2018-03-2206:22
Nézem az Index cikkének címét, egy szomorú alak jegyzi, valami MG monogramú, arca helyén kudarc, s írja, hogy a Migration Aid leleplezte Bayer Zsolték lejárató akcióját. Ejha! Ez már aztán izgalmas! – mondjuk magunknak, és beleolvasunk, mivel is lettünk leleplezve?
Siewert András, a Migration Aid vezetője tartott sajtótájékoztatót, ahol fantasztikus éleslátásról tanúbizonyságot téve a következőket osztja meg hallgatóságával:
 
1.: „Egy ismeretlen, felderíthetetlen hátterű pénzügyi technológiai cég nevében keresték meg őket decemberben, hogy egy migrációs témájú technológiai projekthez segítséget kérjenek. Siewertnek gyanús volt, hogy a privát címén keresi valaki, nem hajlandó Budapesten találkozni, hanem inkább Bécsbe invitálja anélkül, hogy megmondaná, pontosan mit akar. Végül elmentek a beszélgetésre, és le is fotózták a magát Grigorij Alekszandrovnak nevező férfit, aki segítséget ígért a Siewertéknek.”

2.: „Januárban két találkozóra került sor a bécsi Intercontinental szállodában a szervezet képviselői és Siewerték között. Siewert szerint a feltehetőleg álnéven bejelentkező férfi izraeli akcentussal beszélt angolul, és az akció szerinte akár több tíz millió forintba is kerülhetett, például a két bécsi út költségei, a tárgyalópartnereik repülőútja, a kamuszervezetük hevenyészett weboldala miatt. A Migration Aidnél azt gondolták, egy külföldi titkosszolgálat áll az akció mögött, ezért az illetékes magyar hatóságot is értesítették.”

3.: „Siewerték mindvégig külföldi titkosszolgálatra gyanakodtak, ezért állítása szerint eléggé meglepődtek, amikor hétfőn a Magyar Idők cikkéből kiderült, hogy valójában a kormánypárti lap és annak szerzője áll az akció hátterében. A Migration Aid vezetője szerint. Siewert szerint azért közöltek túlzó információkat, hogy fenntartsák a tárgyalópartnereik érdeklődését.”

4.: „Siewert azért gondolja, hogy Bayer Zsolt és a Magyar Idők kezdeményezte az akciót, és nemcsak készen kapták az anyagot, mert a cikkben maga a szerző hivatkozik beépített újságíróra, és a „leleplezés” kampányidőszakra való időzítése is azt támasztja alá, hogy ők voltak a megrendelők. Siewert nem tartja kizártnak, hogy az ügy összefügg a Liberties nevű liberális lobbiszervezetről készült, a Jerusalem Postban megjelent, hasonló körülmények között rögzített leleplező anyaggal.”
 
Ezek szerint tehát Siewert mindvégig tudta, hogy valami gyanús dolog van a háttérben, de azért elment a bécsi találkozókra, és szántszándékkal mondott „nagyokat”, adott „túlzó információkat”, ráadásul éppen ezekben, a lehető legkényesebb témakörökben. Értem, értjük. Illetve mégsem.
 
Mert vajon kit és hogyan akart félrevezetni a furfangos Sie­wert András, amikor azt bizonygatja az állítása szerint gyanús „ügynöknek” valamely titkosszolgálattól, hogy a Soros-birodalom egyetlen célja az anyagi haszonszerzés és a politikai befolyás?
 
Továbbá azt sem értjük, vajon a furfangos Siewert Andrásnak, aki direkt tartja fenn egy titkosügynök érdeklődését a túlzó információk adásával, miért az az első reak­ciója az anyag megjelenése után, hogy egyszerűen letagadja az egészet, és közli lapunk újságírójával, hogy ilyeneket nem mondott? Csak nem arról van szó, hogy kellett még 24 óra, hogy elkészüljön valami magyarázat? És nemsokára Dénes Balázs is elő fog állni a maga verziójával, miszerint előre tudta, hogy egy izraeli (?) titkos ügynök (?) beszélteti, de ő is van olyan furfangos, mint a Siewert, ezért ellátta túlzó információkkal?
 
De a legszebb mégis csak az, hogy Siewert szerint én és a lapunk csinálta az egészet. Hogy világos legyen: E sorok írója egy brit (?) vagy egy izraeli (?), vagy egy orosz (?) vagy mindhárom titkosszolgálattal lezsírozta, hogy húzzák csőbe a Siewertet meg a Dénes Balázst. Meg Tracie Ahernt. És még ki tudja, ki mindenkit!
 
Hatalmas király vagyok! Akkora, hogy fel is jelentem Siewertet rágalmazásért.

Bayer Zsolt
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ