Cover
Gazdaság
Varga Mihály: A pénzügyi tudatosság erősítése fontos a fiatalok körében
2018-03-1913:08
Varga Mihály, magyar államkincstár, JátéKincstár, telefonos applikáció, Mészáros József
A pénzügyi ismeretek elsajátítása, a pénzügyi tudatosság erősítése fontos a fiatalok körében, ezért a Magyar Államkincstár olyan applikációt fejlesztett ki középiskolások számára, amellyel könnyen elsajátíthatják az állampapírok jellegzetességeit, az állami pénzügyekben betöltött szerepüket - mondta Varga Mihály hétfőn Budapesten. 
A nemzetgazdasági miniszter a JátéKincstár telefonos applikációt mutatta be Mészáros Józseffel, a Magyar Államkincstár elnökével együtt a budapesti Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumban. 

A miniszter kiemelte: a pénzügyi ismeretek elsajátítása egyre fontosabb szerepet játszik már egészen fiatal korban, ugyanis egyre bonyolultabb pénzügyi termékek jelennek meg a piacon, ezért az ezzel járó kockázatokat és a pénzügyi környezetet meg kell érteni, és meg kell tanulni megfelelően kezelni őket. Rámutatott: a pénzügyi válság tanulságai miatt is elengedhetetlen az általános pénzügyi kultúra fejlesztése, hogy a fogyasztókat megkárosító események elkerülhetőek, illetve megelőzhetőek legyenek. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ