Cover
Belföld
Sajtóklub: Az elégtétel nem azonos a bosszúval
2018-03-1921:30
sajtóklub, Karácsony Gergely, LMP, alaptörvény
A balliberális sajtó szerint Orbán Viktor a március 15-ei beszédében megfenyegette az egész nemzetet. Bencsik András ezzel kapcsolatban kijelentette: az elégtétel kifejezés messze nem azonos a bosszúval. Az elégtétel az egy "úri kifejezés", azaz amikor valaki tisztességes eszközökkel elégtételt vesz az őt ért sérelmekért - mondta a Magyar Demokrata főszerkesztője. Huth Gergely arról beszélt a Sajtóklubban, hogy nyugodt lehet az ellenzék, hiszen "a hajuk szála sem görbült az elmúlt nyolc év alatt." 
A műsorban szó volt a DK, MSZP-P és az LMP különös tárgyalásáról is. Bencsik András szerint ha Gyurcsány már most nem adott az LMP-seknek a viszkijéből, akkor mi lesz később...
Szóba került az is, hogy Karácsony Gergely nem esküdne fel az Alaptörvényre. Lovas István szerint az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje Zugló polgármestereként már felesküdött rá egyszer, ha nem, akkor fel kell függeszteni. A publicista meglepődött azon is, hogy a nyugati sajtó hallgat arról, hogy valaki azzal kampányol, hogy nem fogja betartani a törvényeket. Bencsik András szerint ráadásul mindez demagóg, hiszen nincs olyan, hogy a magyar nép alkot egy alkotmányozó nemzetgyűlést. Hozzátette: a magyar nép legmagasabb demokratikus megnyilvánulása az országgyűlési választás.
Huth Gergely kijelentette: a nyugati sajtót nem érdekelné az, hogy itt eltörlik a kétharmados akaratot. Elmondása szerint az egész baloldalnak egy problémája van, hogy a többség sosincs az ő oldalukon.
Ha nem tetszik nekik az Alaptörvény, akkor kétharmaddal újra meg lehet változtatni
- jelentette ki a PestiSrácok főszerkesztője.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ