Cropped landscape
Belföld
Pénzügyi érdekek a humanizmus mögött - A Migration Aid életteret akart adni a migránsoknak
2018-03-1906:35
soros györgy, Migration Aid, Siewert András, illegális migráció
Vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvat, kísérleti életteret hoznának létre Magyarországon: 2017 nyarán ezzel borzolta a kedélyeket az illegális bevándorlók felkarolására létrejött, magát civilnek nevező szervezet, a Migration Aid. Az ötlet egyik vezetőjüktől, Siewert Andrástól származik, aki a Magyar Idők informátora szerint nem titkolja, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon – többek között erről olvashatunk Bayer Zsolt a Magyar Időkben megjelenő cikksorozatának első részében.
Soros-hálózat márpedig nem létezik!
– ez a visszatérő állítása a magyarországi Soros-hálózatnak és természetesen minden, velük kapcsolatban lévő külföldi szervezetnek és politikai erőnek. Ha bárhol a világon valakik felvetik, hogy az úgynevezett NGO-k, vagyis a nem kormányzati civil szervezetek hálózatot alkotnak, és szervezetten, egymással kapcsolatban állva, külföldi pénzügyi és minden egyéb támogatást felhasználva politikai tevékenységet végeznek, méghozzá a szabad választásokon megválasztott kormánnyal szemben, külföldi támogatóik és segítőik politikai érdekei és szándékai szerint, nos, ha ezt bárhol bárki felveti, azonnal felharsan a jól ismert kórus: mindez nem igaz, összeesküvés-elmélet, mindössze békés, civil szervezet(ek) tevékenységéről van szó, amely kizárólag a humanitárius szférában értelmezhető. S legfőképpen: Soros Györgynek mindehhez az égvilágon semmi köze, ő emberbarátként legfeljebb pénzzel támogatja az efféle humanitárius tevékenységet.


A következőkben feltárjuk ennek a hálózatnak néhány jellemzőjét, egyes vezetőinek, tagjainak valódi arcát és valódi tevékenységét, szándékaikat, amelyeket megpróbálnak titokban tartani. Az első rész főszereplője a ­Migration Aid nevű „civil” szervezet és annak egyik vezetője, aktivistája, Siewert András. Ha felkeressük a szervezet oldalát (http://migrationaid.org/szervezeti-felepites/), akkor a következőket olvashatjuk: 
A Migration Aid 2015-ben grassroots (alulról szerveződő, civil) szervezetként jött létre. Az első hónapokban különböző helyi, általában online szerveződő csoportok gyűjtőneve volt, akik a menekültkrízis magyarországi csúcsán próbáltak segíteni rászoruló embertársaikon.

Alapítványt hoz létre a Migration Aid

A szervezési, adminisztrációs munka hatékonyabbá tétele érdekében került bejegyzésre 2015. október végén a Migration Aid International. Mivel addigra a segítő tevékenység súlypontja áthelyeződött külföldre, a MAI az Egyesült Királyságban lett nyilvántartásba véve nonprofit szervezetként. 2016 második felére Magyarország ismét előtérbe került tranzitországként, a MAI igazgatósága egy magyarországi alapítvány létrehozása mellett döntött. A Migration Aid Menedékkérőket Segítő Alapítvány 2017 júniusában lett bejegyezve. A Migration Aid International igazgatóságának tagjai: El-Seaghi Aida, Fritz Katalin, Opra Melinda és Siewert András. A Migration Aid Alapítvány kuratóriumának elnöke Siklósi Brigitta, alelnöke Siewert András, továbbá tagja Markó Etelka. A menedékkérőket segítő különböző szervezeti egységek közötti koordinációt az operatív tanács látja el.
Íme, egy teljesen ártalmatlan, humanitárius, politikamentes NGO bemutatkozása. Nézzük meg akkor, mit is tudhatunk Siewert Andrásról, milyen tevékenységet is végzett eddig, nagyjából az elmúlt három évben. A 2015-ös migrációs válság idején a Migration Aid volt a legaktívabb NGO a Keleti pályaudvarnál és annak környékén. Ők harcoltak a legaktívabban a migránsok érdekeiért. Ne felejtsük el azt sem, hogy az Együtt nevű politikai párt volt azokban az időkben a legfőbb mentoruk; akkor az Együtt tett közzé felhívást, amelyben adományokat kért a Migration Aidnek, a párt közleménye szerint egy bizonyos Elek Zsófiát kellett keresni ebben az ügyben, a „civil” szervezet pedig 2015 augusztusában a Soros-féle Nyílt Társadalom Archívum budapesti központjában fogadta a migránsoknak szánt felajánlásokat. 

Visszaeső bűnöző a soraikban 

Egy hónappal később, 2015 szeptemberében a Parlament előtt tüntettek a migránsokért. Még abban a hónapban a PestiSrácok írt egy hosszú cikket a szervezet zavaros pénzügyeiről és elszámolásáról. Akkor Zsohár Zsuzsanna tagadta, hogy a szervezetet Soros támogatta volna. Pénzügyeik mellett jogi státusuk sem volt tisztázott, hiszen miközben már 2015-ben civil szervezetként segítették a migránsokat, előbb a Keletinél, azután pedig a déli határnál, ilyen nevű szervezet Magyarországon egészen 2017-ig be sem volt jegyezve. 
 
A szervezet a következő évben, 2016-ban is igen aktív volt. 2016 szeptemberében 21 másik „civil” szervezettel együtt kampányba kezdtek a kvótanépszavazás érvénytelenítése érdekében. Ebben az évben derült ki, hogy a Migration Aid egyik aktív tagja egy „Baba” nevű, visszaeső bűnöző is. 
 
„Baba”, vagyis Tóth Csaba Antal viselt dolgairól így számolt be akkor a sajtó: „Két példánnyal is rendelkezünk abból a közel 50 (!) oldalas ítéletből, amelyben első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság, másodfokon a Fővárosi Bíróság, immár jogerősen 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Babát, a Migration Aid színeiben ismertté vált férfit. Az ítélet száma 23.Bf.XI.7895/2007/7., 2008 március 13-án született. Tóth Csaba Antal egy nagyon súlyos, 98 milliós (az ítélet szerint pontosan 98 millió 899 ezer forintos), 35 rendbeli nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalássorozatért és 10 rendbeli közokirat-hamisításért kapta ezt a büntetést.” 
 
A Migration Aid 2017-ben sem hagyta abba „humanitárius tevékenységét”. 2017 nyarán például közterületi kampányba kezdtek, melynek mottója így szólt:
Nincs Magyarország jövevények nélkül.
2017 júniusában lapunk számolt be arról, hogy a Migration Aid „vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvat hozna létre Magyarországon”, az ötlet pedig Siewert Andrástól származik. 

Mint akkor a Magyar Idők beszámolt róla, egyfajta kísérleti életteret akartak létrehozni, jelentsen ez bármit is. Majd elérkezett 2017 augusztusa, amikor is kiderült, hogy a Migration Aid több zalai faluban akar migránsokat nyaraltatni. A botrányok után Siewert András egy sárga csillagos pólóban ment be Kálmán Olgához az őcsényi történésekről beszélgetni.

Hiteltelen vezető 

Erről a megdöbbentő és idióta gesztusról még a kormánypártisággal nehezen megvádolható Heti Válasz is beszámolt, így:
De akkor jön ez az ember, Siewert András, a Migration Aid helyi igazgatója, beül a stúdióba Kálmán Olgához, és hiteltelenít mindent, amiről beszél. Nem azzal, amit mond. Azzal, amiben érkezett. Sárga csillagos pólóban virít ugyanis ez a jóember a kamerák előtt. A hatágú csillagba a gyengébbek kedvéért bele vagyon írva, hogy Jude, azaz zsidó, mellette meg ott virít a pólón a hatalmas felirat is: »Menekült vagyok«. Aha. Izé. Mégis mire tetszett gondolni? Netán zsidónak tetszik lenni, mondjuk párizsi zsidónak? Magyarországra tetszett menekülni a muszlim bevándorlók tömege elől? Így talán logikus lenne a dolog, de nem, ez nem lehet – Siewert ehhez túl jól, konkrétan anyanyelvi szinten beszél magyarul. Akkor mégis mit jelent ez? Hogy jön a vészkorszak sárga csillaga a mostani migránsokhoz? Az 1945-ös budapesti gettónak mi köze van a nemrég útnak indult afgán kecskepásztorhoz? Megmondjuk: semmi.”
Térjünk rá Siewert András személyére. A Magyar Idők informátora – egy beépített, oknyomozó újságíróról van szó – egy Siewerttel történt beszélgetés alapján a következőkről számolt be: 

1. A beszélgetés során Siewert kitért arra, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon annak érdekében, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek (!). Tehát akkor ismételjük meg, mert döbbenetes: amikor Soros valódi céljairól kérdezik Siewertet, ő szó szerint azt mondja magyarul: 

„Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok.” 
 2. Siewert elkotyogja: a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsenek a menekültekről, méghozzá természetesen titokban. Siewert: „Tehát az ő hozzájárulásuk nélkül legálisan, legálisan nem lehet… A mi adatbázisunk is, amit a tranziton csináltunk sem volt legális ilyen szempontból.” Majd kicsit később, kérdésre válaszolva kifejti: 

„Hát hogyha nem, hogyha nem köthető az államnak az orrára valami, akkor tudni sem fog róla. Ez ilyen egyszerű.” 
Amúgy Siewert arról is beszámol, hogy kapcsolatai vannak a Belügyminisztériumban, amely kapcsolatai segítségével bármikor tud belépőt szerezni a tranzitzónába. 

3. Siewert felfedi az egész hálózatot. Bemutatja, hogy a Migration Aidnek komoly kapcsolatrendszere van Magyarországon és a szomszédos országokban, valamint Görögországban, sőt a budapesti német és osztrák nagykövetségen is. A németeknél egyenesen a katonai attasé a kontaktjuk (!).

A magyar kapcsolatrendszerbe a következő itthoni Soros-NGO-k is beletartoznak: Magyar Helsinki Bizottság, Menedék Egyesület, Társaság a Szabadságjogokért, Amnesty International, Artemisszió Alapítvány. 
4. A Migration Aid szoros kapcsolatban van több szerbiai szervezettel is, olyanokkal, mint például az Info park, a Fresh Response, a Refugee Aid Serbia, a Refugee Aid Miksaliste és a Rigardu e. V. A Migration Aid gyakorlatilag élő, állandó kapcsolatot ápol ezekkel a szerbiai szervezetekkel, méghozzá a tranzitzónába belépő migránsok miatt. A Migration Aid munkatársai és maga ­Siewert is gyakran átjár a szerb oldalra.
 
A Magyar Idők informátorának közlései sok kérdést felvetnek, egyebek mellett a Migration Aid legális működését illetően is. Reméljük, a hatóságoknak is eszükbe fog jutni ezeket a kérdéseket feltenni.

(Folytatjuk)

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ