Cropped landscape
Belföld
Fodor Csaba: Akik most az asztalnál ülnek, mindannyian hamiskártyások
2018-03-1920:40
Nem jutottak közelebb egymáshoz az ellenzéki pártok a vasárnap esti egyeztetésen, távolabb viszont igen. Az Együtt kifogásolta, hogy őket meg sem hívták, míg az LMP-s Vágó Gábor egyszerűen részegnek nevezte a DK-s házigazdákat. Gyurcsány Ferenc ezért perrel fenyegette meg. Fodor Csaba szerint az ellenzéki szereplőknek valójában nem áll érdekükben, hogy megegyezzenek egymással. A Nézőpont Intézet ügyvezetője Napi aktuális című műsorunkban arra is felhívta a figyelmet, hogy politikai instabilitáshoz vezetne az ellenzéki pártok esetleges választási győzelme, ami miatt kormányozhatatlan helyzetbe kerülne az ország.

Az elemző szerint a várható kormánypárti választási győzelem esetén az ellenzéki oldalon egy nagyon komoly átrendeződés indulhat meg, amelyben kulcsfontosságú, hogy valaki önálló jogon jut-e be a parlamentbe, vagy pedig feladja-e az elveit. Példaként hozta fel az LMP-t, ami valaha Gyurcsány Ferenc ellenében jött létre, vagy a jobbikosok, akik nagy részben idegenkednek attól, hogy baloldali jelöltre szavazzanak. Szerinte az ellenzéki oldal szereplőinek a sehova nem vezető kooperációkból jobb lenne kimaradniuk, mert a választások utáni ellenzéki átrendeződés után azok fognak jobb lapokkal bírni, akik legalább egy pici hitelességet fel tudnak mutatni.

Nem érdeke a szereplőknek az együttműködés, de nem tudjuk, mi történik a színfalak mögött, így azt a lélektani helyzetet kell elképzelni, hogy valójában lehet valamiféle kooperáció
– tette hozzá. 
 
Fodor Csaba úgy véli, ha mégis mandátumtöbbséget tudna szerezni az Orbán-ellenes koalíció, akkor egyrészt veszélybe kerülnének az az elmúlt nyolc év eredményei, ezen felül tartós instabilitás és kormányozhatatlan helyzet alakulna ki. 
Abban sincs egyetértés, hogyan álljanak oda a startvonalhoz, miként hoznának akkor törvényeket? – tette fel a kérdést Nézőpont Intézet ügyvezetője A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ