Cropped landscape
Gazdaság
Mintegy 40 milliárd forint marad a lakosságnál a téli rezsicsökkentés után
2018-03-1209:35
Mintegy 40 milliárd forint marad a lakosságnál a téli rezsicsökkentés után - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fónagy János közölte, a rezsicsökkentés körülbelül 3,5 millió gázfogyasztót és 650 ezer, távhővel fűtő háztartást érint. 
    
A hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal - tette hozzá.    
    
Emlékeztetett, a rezsicsökkentés még 2013-ban kezdődött a gáz, a villany, a távhő, a hulladékszállítás, a palackos gáz és a kéményseprés díjának mérséklésével. 
    
Fónagy János a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta, a 12 ezer forintos jóváírás az áprilisi, illetve a második negyedéves számlán automatikusan történik, erről a szolgáltató írásban értesíti majd az ügyfeleket, a fogyasztóknak tehát nincs teendőjük. 
    
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy 12 ezer forintos rezsicsökkentésről döntött a kormány a március eleji rendkívüli hideg miatt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ